Cum minte B1 TV ca să îl facă pe Băsescu ”om de stat”

| 21 iul, 2014

Aparatul de propagandă regimului pe ducă Băsescu acţionează, ca pe vremuri, pentru a-l spăla pe liderul iubit. Colateral televiziunea „de stat” îl acuză pe Ponta pentru lipsa de reacție față de poziția agresivă a Rusiei în regiune.

În ultimii 10 ani s-a creat, nu de puține ori o așteptare de la dreapta și stânga politică din România. Manipularea aparatului de propagandă a lucrat în alb și negru, stampilând partidele și liderii politici cu filoruși și filoamericani. Războiul rece practic nu a luat niciodată sfârșit în România. Nuanțele de gri nu mai existau. Băsescu catalogat ca președintele anti rus și pro american tocmai de aparatul său de propagandă, a câștigat atât de mult credit pe acest segment încât este dificil să combați această imagine care nu se bazează pe nimic concret, în afară de câteva declarații.

Citeşte şi: B1TV plătește scump pentru minciuna ”loviturii de stat”

Totuși aceeași măsură nu se aplică și la Victor Ponta. Liderul social-democrat a fost totuși primul din ultimii ani care a reușit să spargă acest cerc vicios al PSD-ului filorus. Bineînțeles că pentru televiziunea de stat B1 este practic imposibil să recunoască faptul că Ponta a avut reacții clare și vehemente împotriva comportamentului geopolitic al Rusiei din regiune.

Ceea ce nu convine acum regimului Băsescu este că Victor Ponta a început, în ultimii doi ani să conteze pe plan extern. Amenințarea trebuie înlăturată și propaganda lucrează, cu mijloace mass media și nu numai, să discrediteze imaginea pozitivă pe care Ponta și-a construită printr-o strategie eficientă pe care a dezvoltat-o pe plan extern.

Ce spune Ponta de ruși de fapt

O altă televiziune de rang global și cu mult mai multă credibilitate decât televiziunea de buzunar a lui Băse titrează: Ponta, la CNN: „Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţele Europei prin forţă” – 21 mai 2014.

Să ne aducem aminte de poziția ministrului de Externe rus Serghei Lavrov ca reacție la decizia lui Ponta de a interzice accesul acestuia în spațiul aerian al României. Ministrul de externe rus a reacționat dur și mojicește la interzicerea accesului în România spunând că data viitoare se va îmbarca la bordul unui bombardier rusesc. Oare asta este reacția unui prieten, cum vor să lasă să se creadă cei de la B1? De ținut minte că în acele momente Băsescu se afla în campanie electorală cu Udrea la Arad, deci filoamericanul nr. 1 al țării avea treburi mai importante de făcut dar cel pe care B1 îl pictează în ton de roșu a putut să ia o decizie executivă împotriva rușilor? Ciudat nu?

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Accidentul aviatic din Ucraina este un ACT TERORIST

Adevărul este că nu numai premierul Ponta dar întreg Guvernul a avut reacții unitare și echivalente cu ale NATO și UE și ca intensitate și ca direcție împotriva acțiunilor rusești din Crimeea, din Estul Ucrainei și mai recent față de atacul asupra zborului civil MH17 în urmă căruia 298 de oameni nevinovați, fără nici o miză în acel conflict și-au pierdut viețile.

Este de-a dreptul josnic să te legi de o tragedie și de durerea familiilor respective sau de empatia românilor pentru a încerca să ataci politic un personaj pe care îl consideri o amenințare la imaginea ta de „om de stat”. Rușine B1!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iul, 2014
unul
Asta este cumva purtatorul de cuvant a lui Ponta , rastalmaceste realitatea exact ca si el.
21 iul, 2014
motanul Felix
se numeste Palada..purtatorul de cuvant
de la palavre...palavrageste
fiind secretar de stat,palavrageste pe banii nostri
21 iul, 2014
cristian
santem membrii loali ai NATO
Acest post ar trebuii interzis pentru a nu mai otravi mintile copiilor nostri.
Asa cum a subliniat insistent premierul Victor Viorel Ponta, Romania ramane un membru loial al NATO ,si urmand neabatut sfaturile parintelui nostru din Kremlin marele Vladimir Vladimirovici Putin ii vom zdrobi pe imperialistii americani si vom lichida agentura basista. Traiasca lupta pentru pace!
21 iul, 2014
escobar
vorbesti de MINCIUNA si invoci o declaratie a lui Ponta din urma cu 60 zile-21 mai......mai mult sanchi Ponta a INTERZIS survolarea spatiului aerian romanesc=o noua minciuna UE a INTERZIS Ponta doar a "aplicat" decizia UE....linsul de tot plansul!!!!
21 iul, 2014
canciautor
de ce Dle Sultanescu,ati scos poza?de rusine?
O fotografie care il infatisa pe Victor Ponta la dineul oferit de Vladimir Putin cu ocazia deschiderii JO Soci 2014, alaturi de "lideri importanti de stat si de guvern" , a fost stearsa de pe pagina de Facebook a premierului, scrie Nasul TV. Fotografia a fost postata vineri, fiind retrasa o zi mai tarziu.

Fotografia a fost postata vineri fiind insotita de textul: "Premierul Victor Ponta, alaturi de lideri importanti de stat si de guvern, la dineul oficial organizat cu ocazia deschiderii Olimpiadei de Iarna 2014 de la Soci".

In fotografie se poate observa ca la o masa alaturata de cea a premierului stau presedintele Ucrainei Victor Ianukovici, premierul bulgar Plamen Oresharski si o a treia persoana (intre cei doi lideri amintiti), vizibila partial din profil, despre care Nasul TV sustine ca ar fi presedintele Marii Adunari Populare din Coreea de Nord Kim Yong Nam. Dan Alexe scrie pe blogul sau ca de fapt este vorba despre presedintele Uzbekistanului, Islam Karimov.

Potrivit sursei citate, fotografia si comentariul facute pe pagina de Facebook a premierului au starnit numeroase critici, in contextul in care mai multi ideri politici mondiali au refuzat sa participe la deschiderea JO Soci 2014 in semn de protest fata de politicile anti-gay ale Moscovei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ