Cum ne influențam PREZENTUL cu VIITORUL. Teoria INCREDIBILĂ care explică INEXPLICABILUL

| 02 oct, 2014

Fiecare om traieste in trecut. Aceasta teorie a fost demonstrata in 2000, de catre Institutul Salk pentru studii biologice. Conform acestei cercetari, oamenii traiesc cu cel putin 80 de milisecunde in trecut, o perioada putin mai lunga decat dureaza sa clipim.

Ceea ce credeti ca vedeti intr-un anume moment este, de fapt influentat de viitor, a explicat David Eagleman, autorul studiului.

Acest lucru se intampla deoarece percepem lucrurile cu un usor decalaj, creierul jucand un rol identic cu cel al unui producator TV care transmite o emisiune live, dar cu intarziere, pentru a putea edita in cazul unei intamplari neasteptate. Cercetatorii au identificat acest studiu cu ajutorul iluziei flash-lag.

De exemplu daca privim un cerc in miscare iar in interiorul sau este un flash, chiar in centru, oamenii il percep in urma cercului Aceasta iluzie o putem studia noaptea cand avioanele survoleaza cerul, uneori, semnalele luminoase par sa vina cu o oarecare intarziere dupa avion.


Daca cineva va atinge in acelasi timp, pe nas si pe degetul de la picior, creierul le va percepe ca fiind simultane, desi semnalul de la nas ajunge mai repede la creier. Acest studiu are si o alta consecinta, respectiv, persoanele inalte traiesc ceva mai in trecut fata de cele scunde, dat fiind ca timpul in care cel mai lent semnal ajunge la creier este mai mare pentru ca membrele sunt mai lungi, potrivit efemeride.ro.



De ce trece timpul mai repede atunci cand imbatranim?

Exista diferente de perceptie in functie de varsta. Pentru un copil timpul trece mai lent pentru ca percepe informatii in mod constant, acestea fiind noi pentru el. Pe masura ce imbatranesc, oamenii traiesc din ce in ce mai putine experiente noi, devenind mai obisnuiti cu lumea inconjuratoare. Percepem mai putine informatii iar timpul nu se mai dilata.

Faptul ca informatiile noi au efect de dilatare a reiesit si din experimentul urmator. Pe un ecran la intervale egale de timp, aparea imaginea unui pantof. Imaginea cu pantoful era afisata in mod repetat. Cand a fost afisata imaginea cu o floare, subiectii au avut senzatia ca imaginea cu floarea a fost afisata timp mai indelungat decat cea cu pantoful, cu toate ca timpul de afisare a fost identic pentru cele doua imagini.

Cercetatorii recomanda sa avem experiente noi, fara rutina, pentru ca timpul sa nu se accelereze.



Perceptia asupra timpului in situatii critice


O alta experienta pe care au trait-o alte persoane este sentimentul de incetinire a scurgerii timpului in situatii critice.

David Eagleman a colectionat numeroase marturii in acest sens. Un muzeograf care a daramat un vas Ming, a declarat ca a durat o eternitate din momentul in care a atins vasul pana cand acesta a lovit podeaua.
O alta marturie a venit de la un motociclist implicat intr-un accident rutier, care a fost aruncat pe carosabil in urma unui impact cu un automobil, si s-a lovit in mod repetat cu casca de pamant. In acel moment, a avut senzatia ca timpul se scurge foarte incet.



Relatia dintre perceptia timpului si senzatia de satisfactie

Este binecunoscut faptul ca atunci cand ne simtim bine, timpul trece foarte repede.

Cateva studii au aratat ca atunci cand oamenilor li se spune ca timpul a trecut mai repede decat in realitate, ei tind sa creada ca s-au simtit foarte bine. Albert Einstein a fost rugat sa explice ce este relativitatea. El a dat urmatorul exemplu. Puneti mana pe o plita incinsa pentru un minut si vi se va parea o ora. Stati langa o fata draguta o ora si vi se va parea ca ati stat 5 minute. Aceasta este relativitatea.

Timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp.



Calatoria in timp


Daca gaura neagra a lui Kerr exista cu adevarat, ar fi posibil sa se treaca prin ea si sa se ajunga in gauri albe, care ar avea o actiune contrarie celei negre. Astfel in loc sa atraga totul cu forta sa gravitationala, gaura alba ar folosi un fel de materie necunoscuta, incarcata cu energie negativa, pentru a respinge totul in jurul ei.

Gaurile albe ar fi drumul nostru spre alte timpuri si alte lumi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ