Cum poate Băsescu reprezenta la UE poziția României privind viitorul președinte al CE?!

| 27 mai, 2014

Pentru Băsescu argumentul rațiunii – se încalcă prevederile europene – contează la fel de puțin ca și argumentul bunului simț – președintele 3% plus Udrea, n-ar trebui să întindă coarda. Președintele își mai face o ultimă dambla, iar România va pierde un post de consilier European.

În siajul și profitând de scandalurile inerente alegerilor europarlamentare, Traian Băsescu a mai pus de un scandal, de data aceasta fiind vorba iar de dubla lipsă de reprezentativitate ce nu mai poate fi ignorată.

Preocupat să-l saboteze pe premierul Ponta, în stilul devenit deja o regulă, Traian Băsescu și-a ocupat de zor loc la geam la zborul spre Bruxelles, acolo unde șefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană (UE) se întâlnesc pentru a-și impune consilierii.

Dacă ar fi fost doar plimbarea, n-ar fi fost atât de grav. La câte resurse a prăpădit Băsescu cu drumurile la Cireșica și cu campania de pomină a PMP, aiurea și degeaba pe coclauri, ce mai conta că președintele ajuns la final de mandat a dat în mintea copiilor și mai vrea să lipească o dată nasul de geam, pe banii statului?

Dar nu este doar turism politic, miza de la Bruxelles este prea mare și pierderea României nu poate fi ignorată. Primul-ministru Ponta l-a admonestat public pe Băsescu încă din timpul alegerilor, arătând fără sfială că din pricina ambițiilor lui Băsescu România va pierde un loc de consilier la CE, pentru că Băsescu nu are drept de vot, conform reglementărilor europene, fiind șef de stat și nu de guvern. Prea puțin a contat corecția publică pe care i-a aplicat-o Ponta, Băsescu se crede încă pe vremea umilului Boc, când președintele era un factotum al statului.

Dincolo de prevederile europene extrem de clare și constrângătoare și în virtutea cărora Băsescu își va deplasa augusta persoană la Bruxelles doar ca să bea cafeaua de protocol, iar noi vom pierde ocazia să impunem un consilier, mai există o dilemă morală, nu că l-ar fi jenat vreodată pe insidiosul de la Cotroceni.

Chiar dacă ar fi avut drept de vot, cum să trimiți să decidă un președinte ajuns nu numai la finalul mandatului dar și la limita răbdării populației?! În virtutea cărei reprezentativități s-ar putea duce un personaj ca Băsescu, demis în 2012 și menținut artificial pe poziție, când nu a trecut nicio săptămână de când cetățenii acestei țări i-au reamintit că împreună cu Udrea și piticii prezidențiali abia mai interesează un procent infim al populației, adică acel meschin 6% pe fondul unui absenteism masiv?

Pentru Băsescu argumentul rațiunii – se încalcă prevederile europene – contează la fel de puțin ca și argumentul bunului simț – președintele 3% plus Udrea, n-ar trebui să întindă coarda. Președintele își mai face o ultimă dambla, iar România va pierde un post de consilier European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mai, 2014
ana
MULTA URA PORTI IN SUFLET STAN CIPRIAN .
AI NUMAI GANDIRE NEGATIVA , TOTI CEI DIN CIUMA ROSIE VA IMPIEDECATI DE BASESCU
O SA PLECE IN TOAMNA , ATUNCI NU MAI AVETI CU CINE ,,VA JUCA "
28 mai, 2014
Liana
Cainele moare de alergatura si ......
Speriati mai sant oportunistii ca vor pierde avantajele daca nu va fi ales Ponta, care nu are program de dezvoltare decat ura impotriva Dlui Basescu. Ei si dupa ce va pleca dumnealui sa vezi ce viteza de dezvoltare va avea Romania, incat o sa ne invidieze francezii, asa cum afirma Ponta inca din campania electorala!
Buna ca gluma, dar nu ca "poanta"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ