Cum poate creşte industria prin programul Prima Maşină

| 12 aug, 2014

Programul Prima Maşină începe să ia contur. Ministerul Economiei începe să formuleze cum ar putea arăta acest nou program care are un dublu avantaj încă din primul an de aplicare. În primul rând tinerii din România sunt ajutaţi să obţină credite avantajoase pentru achiziţionarea primei maşini şi în acelaşi timp industria constructoare de maşini din România creşte, cu beneficii clare pentru întreaga economie.

Perioada de creditare ar fi de până la 7 ani cu un avans minim de 5-7% din valoarea totală a autoturismului. Sursele din cadrul discuţiilor pe care producătorii auto le-au avut cu reprezentanţii autorităţilor publice centrale spun că valoarea maximă la care s-ar putea încadra creditorul ar fi de 45.000 – 50.000 de lei fără TVA. Cu alte cuvinte un tânăr care nu are în posesie şi nu a avut în posesie o maşină ar putea achiziţiona primul autoturism cu un avans de numai 3.500 de lei.

Perspectiva este foarte bună atât pentru tinerii din România cât şi pentru producătorii de maşini autohtoni. Având în vedere că producţia industrială a crescut anul acesta cu peste 9% trendul poate fi menţinut foarte bine şi pentru anul viitor dacă măsura cu care Guvernul cochetează de anul acesta intră în vigoare din 2015.

 

CITEȘTE ȘI: De ce este bine că Guvernul Ponta a menținut programul Prima Casă

 

Continuarea programului Prima Casă şi demararea programului Prima Maşină reprezintă două momente importante pentru tinerii din România. Transferul creşterii economie în folosul tinerilor este o misiune pe care fiecare Guvern ar trebui să o angajeze atunci când ajunge la putere.

Cu siguranţă această măsură nu va scăpa criticilor politice şi ideologice dar mult mai important decât asta este suma care va fi pusă la dispoziţie de stat pentru acest program. Cu cât mai mare este suma, cu atât mai mulţi bani vor intra în industria auto din România. Pragul de 13.700 de euro pentru fiecare maşină achiziționată este stabilit corect. Astfel, toate autoturismele Dacia produse în România dar şi în Maroc se încadrează în program.

CITEȘTE ȘI: Studiu imobiliar: Vezi unde îţi poţi cumpăra cele mai ieftine garsoniere din Bucureşti

 

Este complicat să limitezi maşinile acceptate în program la una sau două mărci dar cert este că cele mai ieftine maşini noi din acest moment sunt cele produse de Dacia – Renault, iar suma limitată la 13.700 ar favoriza accesul uşor în program pentru acestea.

Dacă obiectivul Guvernului va fi dus până la capăt se preconizează o creştere considerabilă a economiei industriale dar şi a consumului, pe fondul intrării în folosinţă a mai multor autoturisme.

 

CITEȘTE ȘI: ECONOMICA.NET: PRIMA CASĂ: A apărut APLICAȚIA prin care urmărești APROBAREA creditului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 aug, 2014
cristian socot-consilier economic
se impoziteaza bine usuroiul...la Cornu?
1.Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania (date estimate) au totalizat 1,192 miliarde euro (in scadere cu 10,3% fata de perioada ianuarie-iunie 2013), din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 1,11 miliarde euro, iar creditele intragrup 78 milioane euro, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de BNR. Diferenta dintre banii care intrau in tara in ainte de criza (circa 16 miliarde in 2008) si sumele care intra azi este uriasa. Pentru a compensa aceasta diferenta, e nevoie ca pe langa parghiile monetare (reducerea dobanzilor), e nevoie si de mecanisme fiscale care sa stimuleze investitiile si sa genereze crestere economica.
Citeste pe Stirile ProTV
2.Acciza scoate banii din tara. Romanii alimenteaza in Vest, unde-i mai ieftin, iar OMV Petrom anunta scaderi fata de 2013
10:50 Actualitate | Esenţial
Cu cea mai scumpa benzina de peste 7 lei pe litru in unele statii, vanzarile de carburanti au inceput sa scada, desi economia isi revine. Dupa introducerea accizei suplimentare, multi soferi fac plinul mai rar, in timp ce companiile de transport prefera sa alimenteze in Austria, Ungaria sau chiar Luxemburg, unde preturile sunt mai mici.
13 aug, 2014
Palada Mieunel Varanel
"ia contur,incepe sa formuleze,....are deja un dublu avantaj in primul an
daca obiectivul guvernului va fi dus pana la capat.."
mai baiatule,ai plecat la prins muste...
inca n-ai prin niciuna,dar te si lauzi ce tocana buna faci tu din ele...
cred ca ai scapat de la Spitalul 9...
13 aug, 2014
Porky
Ba, da programul prima autostrada cand incepe?
13 aug, 2014
Ciprian Stan-ziarist
in septembrie 2014,primii 200 km
ruta:Bucuresti-Bombonica(Teleorman)
cu stima..Ciprian Stan,Spitalul 9,et.2,pat nr.13

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ