Cum rezolva NICU BĂNICIOIU criza sângelui din spitale: A mers cu miniştrii la donat. Unul a fost respins

| 21 aug, 2014

Ministrii Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de Externe, Titus Corlatean, Finantelor, Ioana Petrescu, Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si Justitiei, Robert Cazanciuc, au mers, joi, sa doneze sange, dupa apelul facut in acest sens dat fiind deficitul de sange din spitale in perioada de vara.

Cei cinci membri ai Guvernului au mers la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, unde patru dintre ei doneaza in acest moment, in timp ce ministrul Teodorovici a fost respins pentru ca ia antibiotice pentru o raceala.

Directorul Centrului de Transfuzii Bucuresti, Doina Gosa, a declarat ca, dupa apelul facut de ministrul Sanatatii, a crescut numarul de donatori, cu 30 - 40 la suta, joi inregistrandu-se aproape 400 de donatori.

La inceputul acestei saptamani, ministrul Sanatatii a facut apel catre cetateni sa doneze sange, avand in vedere sesizarile primite privind deficitul de sange si produse de sange din unele unitati sanitare.

"In lunile de vara, pe perioada concediilor si a muncilor agricole, sistemul se confrunta frecvent cu scaderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentandu-se cu 20 - 25% mai putini donatori fata de media obisnuita. Pe de alta parte, tot in aceasta perioada, exista o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operatiilor planificate", arata Nicolae Banicioiu intr-un comunicat.

In plus, ministrul Sanatatii a cerut reprezentantilor Institutului National de Hematologie analizarea posibilitatii de prelungire a programului de lucru la centrele de transfuzii, dar si cresterea numarului de utilizari ale celor cinci centre mobile de recoltare achizitionate in anul 2009.

"Autocarele trebuie folosite nu numai in locuri publice. Trebuie sa se deplaseze la institutii, firme pentru a recolta sange de la persoane voluntare, asa cum se procedeaza si in alte tari europene. Fiecare autocar va deservi un numar de judete iar activitatea va fi monitorizata atent in vederea cresterii numarului de donari si reducerii lipsei de sange", a adaugat Banicioiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ