Cum s-a opus Guvernul PSD eliminării "dublului standard" alimentar în UE

| 19 apr, 13:25

Guvernul Dăncilă este acuzat că a contribuit, prin nepricepere și amatorism, la păstrarea "dublului standard" alimentar în cadrul UE.

PSD se laudă în afișele electorale că se va lupta împotriva standardelor duble ale produselor în UE. Dar Guvernul alianței PSD-ALDE a făcut exact contrariul la Bruxelles.

"Guvernul PSD– ALDE a avut șansa să lupte cu adevărat pentru drepturile consumatorilor și împotriva dublului standard, dar s-au făcut de râs. Din nepricepere au negociat o directivă care schimbă prea puțin lucrurile", spune europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Mai multe anchete derulate la nivel european, inclusiv în România, au demonstrat că unii producători europeni practică standarde duble și vând, sub aceeași marcă și sub același ambalaj, produse de calitate diferită în funcție de țara de comercializare. De aceea, Comisia Europeană a propus adoptarea unei directive privind combaterea acestor standarde duble.

"Doar că responsabilitatea de a conduce negocierile privind această directivă i-a revenit Președinției române a Uniunii Europene, adică Guvernului Dăncilă. Guvernul Dăncilă a negociat această directivă foarte prost cu celelalte state membre și nu a știut ce să susțină ca puncte importante privind această directivă", acuză Siegfried Mureșan pe Facebook.

Rezultatul este că Directiva negociată la nivel european, adoptată formal de Parlamentul European miercuri, cuprinde mai multe excepții care permit mai departe producătorilor să practice dublul standard în anumite situații.

Directiva a fost votată în bloc de toți europarlamentarii PSD chiar dacă e o directivă slabă. Singura șansă ca această directivă să aibă anumite rezultate este ca Guvernul României să transpună cu maximă strictețe prevederile directivei în legislația națională, mai spune purtătorul de cuvânt al PE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ