Cum să congelezi fructele pentru iarnă?

| 22 noi, 2013

Vrei sa te bucuri si la iarna de aromele proaspete si gustul intens al fructelor tale preferate? Congeleaza-le singur, e foarte simplu.


Nu este foarte greu, dar trebuie sa respecti anumiti pasi. Nu este bine sa le arunci pur si simplu in congelatordaca vrei sa te bucuri de niste fructe proaspete si intregi la iarna.

Pasul 1: spala-le si curata-le ca si cum le-ai manca imediat. Curata merele si perele de coaja si de miez, scoate samburii din prune sau piersici si taie-le in bucati mai mici. Fructele mici pot fi lasate intregi.

Pasul 2: Pune toate fructele pe o tava, intr-un singur strat, fara sa le inghesui sau sa le suprapui. Pune tava in congelator si lasa-le cateva ore.

Pasul 3: Pune fructele in pungute mici din plastic, care se inchid ermetic, pe categorii si in portii mici. Astfel, le vei avea la indemana si vei putea sa decongelezi doar cantitatea dorita. Tip: incearca sa scoti tot aerul din punctul inainte sa le inchisi si sa le bagi la congelator.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2013
ssase sase
alta metoda
Se procedeaza la fel, se spala fructele se storc, cele mai mari se oportioneaza si se scot samburii.Apoi se pun in lada frigorifice si se seteaza otiunea de congelere rapida.Prin congelare rapida se conserva bine toate calitatile si nu se distruge membrana celulelor.Decongelarea se face la temperatura frigiderului (3-4 grade) ca,m pana se decngeleaza inproportie de 3/4 din fructe dupa care se poate continua la temperatura camerei.In felul acesta dupa decongelare fructele vor avea savoarea foarte apropiata de savoarea fructelor proaspete, diferentele fiind insesizabile. Problema este ca nu toata lumea are lada frigorifica.Din motive de costuri sau din motive de spatiu.Mai ales la bloc.O alta metda de conservare a fructelor pentru iarna este deshidratarea lor. Se procura un uscator de fructe din comert ( 500-700 de lei, in functie de capacitate).Se spala si se usuca fructele. Taie felii merele , perele si se scot semintele din acestea . Prunele se desfac in doua si se scot samburii.La fel si caisele si piersicile Acestea din urma se pot felia daca sunt prea mari.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ