Cum să facem economii la curent

| 02 mar, 09:37

Becurile pe care le folosim la iluminarea locuinţei au un impact serios asupra facturii lunare. Este un motiv pentru a folosi becurile economice, care luminează la fel de puternic ca un bec normal, însă ne ajută să economisim energie electrică şi bani.

Facem un experiment de calcul. Dacă folosim un bec normal, cu incandescenţă de 100 W, 10 ore pe zi, timp de un an, vom plăti aproape 130 de lei. În această sumă intră şi preţul becului. În schimb, dacă folosim un bec economic, care consumă 20 de waţi pe oră, dar luminează la fel de mult, vom plăti, pentru aceeaşi perioadă, aproape 50 de lei. Am luat în calcul şi preţul becului.

 

Dacă ar fi să facem o comparaţie între cele două tipuri de becuri, fiecare are avantaje şi dezavantaje. Becul cu incandescenţă este ieftin, însă consumă multă energie, iar durata de viaţă este limitată la 1.000 de ore. Becul economic consumă puţină energie, are o durată de viaţă mai mare şi nu se încălzeşte prea tare. La capitolul dezavantaje, amintim costul ridicat şi aspect inestetic.

 

Factură cu bec cu incandescenţă

100 waţi

10 h/zi

Consum: 3650 h/an x100 W=365 KW

Cost : 365 KWh x0,35 lei KW =127,75 lei/an

Preţ bec: 1,5 lei

Total: 129 lei/ an

 

Factură cu bec economic

20 waţi

10 h/zi

Consum: 3650 h/an x 20 W=73 KW

Cost: 73 KWh x 0.35 lei KWh = 25,55 lei/an

Preţ bec: 25 lei

Total: 50, 55 lei/an

Tag-uri: curent, economii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 13:52
OffedRabe
had to quit lasix
68 As shown in Figure 4, pressure induced autoregulatory responses are markedly attenuated in the angiotensin II infused model of hypertension what is lasix used for in dogs Gerard OlfAQrnecfLZNR 6 28 2022
13 mar, 10:06
george
economii la curent
Becurile economice pe care încearcă să ni le bage pe gât corporațiile sub umbrela U.E. sunt produse din cele cu factor mare de risc al sănătății , mai precis , emană vapori de mercur și nu numai .Calculul pentru economia de curent trebuie să țină cont și de medicamentele pentru tratarea afecțiunilor sistemului nervos pe care trebuie să le cumpărați .Pe lângă faptul că nu luminează cât cele clasice cu wolfram , se ard mai repede și sunt de 5 ori mai scumpe .Atenție și la becurile economice cu led-uri . Acestea au în componența lor un circuit electronic care produce țiuituri pe anumite frecvențe , foarte deranjante și cu repercursiuni permanente . Am dat aproape 50 de lei pe un asemenea bec și după expunerea la câteva ore , am început să aud țiuituri în ureche . Când este liniște deplină aud aceleași țiuituri după mai bine de un an . Urmăriți și link-ul ,,Partea întunecată a becului economic ,,unde vi se dă mai detaliat cele expuse mai sus .
11 mar, 11:50
mama
0.49 lei Kw fara tva + certificate verzi + rezervare + taxa cogenerare... se cam duce in 0.6 lei... jurnalisti "profesionisti"
08 mar, 19:32
gheorghe
franciza alternativa
Cautam persoane care doresc sa-si foloseasca eficient timpul liber prin activitati de comunicare si promovare pe internet, de acasa. Cautam persoane care doresc sa aiba propria afacere si castiguri substantiale fara sa-si paraseasca activitatile actuale. Cerinte:
- Comunicativ, perseverent, ambitios, flexibil, atitudine pozitiva;
- Abilitati de lucru cu oamenii, dorinta si deschiderea de a invata, abilitati de lucru pe internet. Detalii la adresa: [email protected]
08 mar, 15:52
Murphy
Daca spuneti ca un bec cu incadescenta are durata de viata de 1000 ore, la factura mai trebuiau adaugati inca 3 lei pentru doua becuri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ