Cum să găsești coordonatele GPS pe un smartphone și cum să le trimiți altor persoane

| 22 ian, 2014

Accidentul aviatic din Muntii Apuseni a ridicat numeroase semne de intrebare referitoare la procesul de localizare a victimelor, care s-a dovedit a fi o sarcina dificila, din cauza conditiilor meteo si a terenului impracticabil, dar si a raspunsului slab din punct de vedere tehnologic.

Conform primelor declaratii, unul dintre pasageri a reusit sa ofere informatii vitale folosind aplicatia Google Maps de pe un smartphone.

In consecinta, este util pentru posesorii de smartphone-uri sa afle modalitatile prin care pot vedea sau trimite coordonatele GPS de pe un telefon mobil.

Metode pentru iOS

Aplicatia iMessage este capabila sa transmita coordonatele GPS ale utilizatorului.

Ce trebuie sa faci: Deschide aplicatia Apple Maps din meniul principal - apasa pe sageata din stanga jos pentru a afla coordonatele curente - apasa apoi pe bulina albastra care apare pe harta si apoi pe sageata - alege optiunea Share Location si modalitatea prin care vrei sa trimiti coordonatele (email, mesaj, tweet) - alege destinatarul si apasa trimite.

Mai mult, poti regasi link-ul in mesajele trimise, iar daca tii apasat cu degetul pe el, atunci vor aparea pe ecran coordonatele exacte.

O alta posibilitate este prin intermediul aplicatiei prestabilite Compass.

Ce trebuie sa faci: Deschide aplicatia - apasa pe ecran pentru calibrare - vor fi afisate coordonatele GPS - daca apesi pe coordonate de doua ori atunci se deschide automat aplicatia Maps.

Daca localizarea a mai fost incarcata, atunci ea va fi afisata imediat, in caz contrar va trebui sa fie incarcata prin Internet. Daca nu poti intra online, atunci nu va aparea nimic, dar coordonatele vor ramane vizibile in aplicatia Compass.

Totusi, de mentionat este faptul ca datele nu sunt 100% exacte, eroarea fiind de aproximativ 400 metri.

Google Maps

Aplicatia Google Maps permite trimiterea coordonatelor GPS.

Ce trebuie sa faci: Apasa pe punctul de pe harta care iti arata locul in care te afli - alege sa iti afiseze detaliile - apasa butonul share - alege modalitatea prin care vrei sa trimiti coordonatele.

Astfel, pentru Android, poti trimite coordonatele prin email, mesaj, Facebook au Skype. In cazul iPhone, optiunile sunt Google+, email, mesaj text sau prin copierea pe clipboard a informatiilor.

Citește restul articolului pe ziare.com.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ