Cum să-ți pregătești organismul pentru venirea primăverii

| 28 feb, 2014

Venirea primăverii înseamnă, an de an, că îţi deschizi ferestrele camerei mai larg, renunţi la haina groasă de iarnă şi te gândeşti cu groază că poate nu mai arăţi la fel de bine ca în luna septembrie a anului trecut.

Meniul mai consistent din sezonul rece probabil că a lăsat în urmă forme mai rotunde pe trupul tău, căruia i-ar prinde excelent o uşoară cură de detoxifiere.

Iată de ce este important să îţi pregăteşti organismul de tranziţia importantă de la iarnă la primăvară: scapi de toxine, intri în formă şi n-ai nicio şansă de a deveni victima asteniei de care tot auzi că se vorbeşte în această perioadă. Grăbeşte-te, în curând vei înlocui puloverele cu tricouri şi pantalonii groşi, cu rochiţe vaporoase!

Începe o dietă uşoară

Primul pas în pregătirea organismului de primăvară este să începi o dietă uşoară, care să îţi detoxifice organismul şi să te scape de reziduurile alimentare de care nu mai ai nevoie. Nu trebuie să faci schimbări radicale în regimul tău alimentar, ci doar să profiţi de legumele de sezon, tot mai diversificate pe rafturile magazinelor.

Înlocuieşte prăjelile, grăsimile saturate, untul, margarina, chipsurile, zahărul şi alimentele rafinate cu alternative vegetale, precum uleiul de măsline, alunele, nucile, legumele şi fructele. Umple-ţi farfuria de legume verzi precum salata verde, spanacul, urzicile, varza, ceapa verde etc.

Consumă condimente şi ierburi aromatice precum busuiocul, pătrunjelul, mărarul, ghimbirul, menta şi uleiul esenţial de lămâie, care îţi ajută ficatul să funcţioneze optim, energizându-l.

Fă-ţi un program de 3 mese pe zi şi o gustare uşoară, constituite din legume şi ierburi, combinate cu proteine slabe din albuş de ou, pui, curcan sau peşte.

Citeşte continuarea pe eva.ro.

 

Tag-uri: organism, primavara
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ