Cum să rămânem TINERI cu ajutorul apei

| 09 mai, 2014

Modul în care reuşim să ne păstrăm sănătatea şi o dată cu ea tinereţea este şi modul în care avem grijă de corp şi de felul în care arată.

Unul din cele mai importante aspecte în îngrijirea corpului este păstrarea tinereţii pielii. Şi aici putem vorbi despre hidratarea pielii,  lipsa apei din ţesuturi fiind sinonimă cu îmbătrânirea. Modalităţile prin care se pot face hidratările pielii sunt diverse: pulverizarea cu sucuri de fructe, infuzii sau decocturi de plante medicinale sau pulverizările cu ape minerale.

Măştile cosmetice îşi aduc şi ele aportul de apă mai ales atunci când este utilizată pulpa de fructe sau legume proaspete mojarate cu gălbenuş de ou, smântână proaspătă sau amidon. Algele marine din diversele produse cosmetice ajută şi ele la hidratarea pielii.

Un alt efect benefic asupra tenului îl are  tratamentul hidratant al mersului prin ploaie sau ninsoare, fără machiaj astfel încât pielea obrazului să fie expusă ploii sau ninsorii, acestea având şi un efect asemănător masajului uşor asupra obrazului.
Să nu uităm faptul că zilnic obrazul beneficiază de spălarea cu apă, cel mai des tratament cosmetic folosit. Cum apa de la robinet este calcaroasă şi dură este bine să întrebuinţăm apa de ploaie sau apa de izvor. De asemenea se poate prepara apă de argilă: într-un vas de pământ ars se păstrează una-două zile apa de robinet apoi ea poate fi folosită pentru spălarea tenului. Sau se pune într-un vas de sticlă seara apă de robinet cu argilă. Dimineaţa apa poate fi utilizată pentru spălare.
Să nu uităm faptul că hidratarea pileii se face şi din interiorul corpului. Fie vară, fie iarnă, 1,5-2 litri de apă plată se vor comsuma zilnic, pînă la ora şapte seara.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ