Cum să te țină bateria de la telefon sau tabletă mai mult

| 27 mar, 2014

Site-ul Gizmodo a publicat "reguli de aur" pentru ca acumulatorul smartphone-ului sau tabletei sa tina cat mai mult.

Una dintre ele tine de temperatura ambientala. Miturile despre viata bateriei au fost demontate intr-un material publicat pe site-ul Gizmodo, mai mult, au fost date noi "reguli de aur" pentru prelungirea vietii acesteia. Astfel, jurnalistul Eric Limer sustine ca durata de viata a acumulatorului smartphone-ului incepe sa scada dupa 300, maximum 500 de incarcari.

Un mit demontat este cel care "spune" ca prima incarcare a unui acumulator sa dureze 72 de ore pentru ca aceasta sa aiba viata lunga. De asemenea, nu se recomanda reincarcarea bateriei 100% pentru a se imbunatati "memoria" acesteia. Memoria acumulatorului exista, spun specialistii, dar doar la cei pe baza de nichel. Eric Limer sustine bateriile litiu-ion trebuie tratate diferit, unul din tratamente referindu-se la faptul ca nu trebuie lasate sa se epuizeze dincolo de 50%. Incarcarea dupa epuizarea completa se recomanda o singura data pe luna.

Alte sfaturi:

- Faceti update la sistemul de operare.

- Reglati luminozitatea.

- Dezactivati serviciile de localizare.

- Blocati-va telefonul.

- Activati "Modul Avion" in zonele fara semnal sau cu semnal slab.

- Folositi-va telefonul regulat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ