Cum se explică agitația electorala a gurnaliștilor lui Adrian Sârbu

| 27 noi, 2014

Polițiștii au menționat acum fără dubii că audierile din dosarul Media Pro urmăresc destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Discuția dură dintre premierul Victor Ponta și patronul de presă Adrian Sârbu capătă astfel un caracter mult mai veridic.

Un alt mister electoral a fost dezvăluit recent, măcar parțial, în motivații, și nu de oricine, ci chiar de Poliția Română. Dacă sunteți dintre cei care au remarcat sau chiar au fost deranjați de insistențele electorale ale Mediapro, acum aveți o posibilă explicație chiar și la lecturarea sumară a comunicatelor de presă ce detaliază primele rezultate ale anchetei demarate de polițiștii bucureșteni, ale perchezițiilor desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Citeşte şi: Reacţia lui Cristian Tudor Popescu legat de audierea sa în dosarul lui Sârbu: Mă aflu acasă, în papuci, răcit

Primul semnal în legătură cu existența unui ”caz Mediapro” a apărut în mod inexplicabil doar într-o parte a presei, cea mai lipsită de simpatii de dreapta. Mass media arondată dreptei fie nu s-a trezit încă din aburii victoriei, fie nu a știut cum să se raporteze la zvonurile ce insistau pe existența unei anchete, cert este că au tăcut adânc. Pe cel puțin două posturi de televiziune a fost lansată însă știrea incredibilă că din dimineața zilei de 27 noiembrie, anchetatorii au demarat audierile a ”sute de angajaţi Media Pro”. România TV a menționat ca motiv al audierilor strângerea de mărturii la dosarul de evaziune fiscală deschis împotriva lui Adrian Sârbu, patronul unei reţele de firme asupra cărora planează suspiciunea unor decontări frauduloase.

În urma acestor breaking news, mass media autohtonă a înnebunit, numele unor cunoscuți jurnaliști turnând gaz pe foc: Lucian Mândruţă şi Andi Moisescu ar fi printre cei anchetaţi, în timp ce editorialistul Cristian Tudor Popescu ar fi fost doar convocat. Ulterior, acesta a dezmințit public orice discuție cu polițiștii, menționând chiar că în același timp s-ar fi aflat acasă, bolnav. Din dezmințirile lui Cristian Tudor Popescu făcute pentru DCNews, portalul fostului său colaborator apropiat Bogdan Chirieac, lipsesc însă orice referiri sau comentarii referitoare la audierile angajaţilor MediaPro sau ale vedetelor menţionate de la România TV.

Citeşte şi: Adrian Sârbu, vizat într-un dosar pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

În mod suspect, știrea a fost ocolită atât de Agerpres cât şi de Mediafax, prima agenție fiind condusă de un director numit conform algoritmului de PNL, a doua agenție fiind chiar în lista firmelor suspectate de evaziune fiscală.

Un astfel de caz, confirmat acum chiar de surse oficiale, poate aduce un plus de lumină în cazul intensei campanii electorale a jurnaliștilor și publicațiilor MediaPro, campanie de presă în care se spune că însuși patronul Adrian Sârbu s-ar fi implicat direct, în urma schimbului dur de replici avut cu premierul Victor Ponta, care i-a cerut să-și plătească taxele și a dezvăluit totodată că Adrian Sârbu i-ar fi propus ”să-l facă președinte”. De remarcat că în urma campaniilor de presă lansate de Gândul, Mediafax sau ZF, Klaus Iohannis a și fost desemnat ”președinte” în online, o sursă de ironii la acea dată.

Polițiștii au menționat acum fără dubii că audierile din dosarul Media Pro urmăresc destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Discuția dură dintre premierul Victor Ponta și patronul de presă Adrian Sârbu capătă astfel un caracter mult mai veridic, în urma precizărilor oficiale care menționează 26 de percheziții făcute în luna iulie în București și județul Ilfov la mai multe societăți, printre care și Media Pro din Buftea, pentru destructurarea grupului menționat, specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Citeşte şi: Ponta: Am fost şantajat de Adrian Sârbu. Mi-a cerut să nu plătească taxe şi impozite

Polițiștii bucureșteni ar avea probe ce acuză 66 de societăți comerciale care ar fi cumpărat servicii fictive de la societăți fantomă în scopul deducerii artificiale și ilicite a TVA și a impozitului pe profit. Valoarea serviciilor și a produselor achiziționate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro, a apărut într-un final și pe agerpres.ro

Până la acest moment au fost puse în executare 13 mandate de aducere.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
ion
Voi vorbiti de 'giurnalisti' lui Adrian Sarbu????
Vai de capul vostru de slugi ale puscariasului securist Voiculescu !
28 noi, 2014
Paula Aparaschivei
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, susține că în anul 2009 Victor Ponta s-a dus acasă la Traian Băsescu și l-a rugat să-l pună ministru al Justiției, asta în timp ce în public îl ataca cu toate forțele.

”Vreți să vă spun că în 2009, când noi făceam guvernarea cu Traian Băsescu el a mers la Traian Băsescu acasă sau la birou și l-a rugat să-l pună ministru la Justiție. S-a umilit la Traian Băsescu ca să-l pună ministru la Justiție. În același timp, el spunea toate lucrurile alea despre Traian Băsescu.

Așa face cu toată lumea: Miau-miau! Nu spune nimic în ședință și apoi iese și spune total pe invers. A avut dreptate președintele când a spus că e pisicuț”, a declarat Vanghelie, la Realitatea TV.
28 noi, 2014
dan slugarescu
Legea amnistiei nu a fost facuta pentru partid ci special pentru Sebastian Ghita care are mai multe procese pe rol si care nu s-ar terrina tocmai favorabil", sustine Vanghelie care mai spune ca "Ponta si Ghita sunt legati ombilical si au monopolizat toate licitatiile publice", a punctat Vanghelie.
28 noi, 2014
Paula Aparaschivei
La câteva ore de la excluderea sa din PSD, Mircea Geoană susţine că despărţirea sa de partid a fost regizată Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru a acoperi eşecul „fenomenal” de la prezidenţiale. Invitat la GÂNDUL LIVE, Geoană a susţinut că „Ponta trebuia să-şi dea demisia de la PSD în prima secundă” şi a comentat că partidul va pierde guvernarea în curând, iar actualul şef al social-democraţilor va fi istorie peste câteva luni. „Cât stă la guvernare Ponta stă la şefia PSD, când va pierde guvernarea va fi executat fără milă”, a spus el.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ