Cum se mai pot folosi tinerii de fondurile europene

| 16 iun, 2014

În contextul în care, pentru “iniţiativa de angajare în rândul tinerilor”, România va primi circa 100 de milioane în plus, iar prin Fondul Social European va fi disponibilă o suma tot de 100 milioane euro, ţara noastră va dispune de 700 de milioane pentru a creşte angajarea în rândul tinerilor.

Guvernul României reacţionează la una din cele mai sensibile probleme la nivelul Uniunii Europene : şomajul în rândul tinerilor. Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că au fost depuse opt proiecte strategice în cadrul apelului de proiecte POS DRU, intitulat “Locuri de muncă subvenţionate”.

Conform acestor proiecte, locurilor de muncă înfiinţate în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii pentru care angajează tineri absolvenţi promoţia 2014 vor fi subvenţionate, fondurile totale alocate însumând circa 40 milioane de euro. În total, România beneficiază prin diversele programe europene de 700 milioane euro pentru creşterea angajării în rândul tinerilor.

În contextul în care la nivel european, peste 5,5 milioane de tineri sub 25 de ani din UE sunt şomeri, anunţul venit din partea Executivului este unul extrem de bine venit pentru tinerii români.

“Subvenţiile acordate firmelor vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioada de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, printr-un comunicat transmis de minister.

Subvenţiile aferente salariilor tinerilor absolvenţi vor fi acordate lunar.Totodată, companiile care vor angaja absolvenţi vor avea obligaţia să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a putea dovedi demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă.

Cele 8 proiecte strategice au fost depuse de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, urmând să aibă ca beneficiari peste 6.400 de absolvenţi ai anului 2014, dintre care 4.000 cu studii superioare şi 2.400 cu studii medii.
“Suntem pregătiţi ca, începând cu luna iulie, să demarăm cele 8 proiecte strategice şi să arătăm încă o dată că se poate face o cheltuire eficace a fondurilor europene sprijinind angajaţii şi firmele”, a afirmat ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu.

Combaterea şomajului în rândul tinerilor este una din problemele la care Uniunea Europeană caută de ceva vreme soluţii. De altfel, Parlamentul European a aprobat în acest sens un program, la care au pus umărul şi europarlamentarii PSD, denumit “Garanţia pentru tineri”, care vizează asigurarea absolvenţilor a unui loc de muncă, training sau stagiu de practică în maximum 4 luni de la terminarea studiilor. Prin acest program, România va beneficia pe parcursul anului 2014-2015 de 500 milioane de euro.

În contextul în care, pentru “iniţiativa de angajare în rândul tinerilor”, România va primi circa 100 de milioane în plus, iar prin Fondul Social European va fi disponibilă o suma tot de 100 milioane euro, ţara noastră va dispune de 700 de milioane pentru a creşte angajarea în rândul tinerilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ