Cum se negociază şpaga pentru Bac: 500 de euro pentru nota 6 la matematică VIDEO

| 30 iun, 2014

Şpaga BAC. Profesoara din Arad care ar fi intermediat spaga pentru examenul de Bacalaureat, Lavinia Bit, a fost filmata in timp ce le spunea anchetatorilor sub acoperire cat costa o nota de promovare.

Şpagă BAC. "Eu va spun: la matematica, pentru ca e miza asa mare, pentru nota 6 e 500 de euro. Matematica - 6. La romana se merge cu 450. Asa merg inspectorii, eu pe mana lor ma duc", a spus profesoara de limba romana, cercetata in stare de libertate in dosarul in care adjunctul inspectorului de la ISJ Arad, Mihai Spanu, a fost retinut pentru luare de mita.

Mai mult, aceasta le explica anchetatorilor care au jucat rolul parintilor ingrijorati de notele pe care copiii lor le vor lua la Bacalaureat ca ea trebuie sa se intalneasca cu elevii inainte de examen si sa ii instruiasca in legatura cu semnele particulare pe care acestia sa le lase pe foaia de examen, astfel incat lucrarile lor sa fie recunoscute de profesorii corectori.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014. Mită la BACALAUREAT. Doi inspectori și o profesoară, ridicați în toiul nopții

"Trebuie niste semne si acolo, ca mie imi spune profesorul duminica seara. Si atunci trebuie sa il chem pe copil sa ii dau semnul", le-a spus profesoara Lavinia Bit anchetatorilor sub acoperire, dupa cum reiese dintr-o inregistrare facuta in ancheta.




Profesoara preda limba romana de circa 8 ani la Liceul Tehnologic "Iuliu Maniu" din Arad, unde este cunoscuta ca fiind "foarte exigenta", intrucat lasa multi elevi corigenti.


"Singurele plangeri pe care le-am avut de la parinti si elevi la adresa profesoarei au fost ca este foarte exigenta, ceea ce nu stiu daca este neaparat rau. Lasa si multi corigenti. Alte reclamatii nu au existat, iar despre faptul ca ar fi cerut vreodata bani de la elevi, nu am auzit", a declarat Stelian Ionutiu, directorul unitatii de invatamant unde invata profesoara suspectata de coruptie.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014. Anunţul făcut de ministrul Procopie înainte de începerea probelor scrise


Percheziţii la profesori. Potrivit Pro TV, in urma perchezitiilor realizate la domiciliile celor 3 inculpati, Mihai Spanu, adjunctul sefului Inspectoratului Scolar Judetean Arad, inspectorul scolar Simona Crisnic si profesoara Lavinia Bitin, au fost descoperite, pe langa bani si liste cu numele elevilor care trebuiau "ajutati" sa promoveze examenul, o serie de pixuri dotate cu o radiera speciala, folosite atat de elevi, cat si de profesorii corectori. Acestia din urma ar fi urmat sa stearga raspunsurile gresite si sa le treaca pe cele corecte.

In noaptea de duminica spre luni, procurorii Parchetului Tribunalului Arad au descins la locuintele celor trei, de unde au ridicat circa 10.000 de euro. Cei trei au fost dusi la audieri, insa retinut a fost doar adjunctul sefului IPJ Arad, inspectorul Mihai Spanu, profesoara Lavinia Bit si inspectorul Simona Crisnic fiind cercetate in libertate.

Ulterior, luni dimineata, Ministerul Educatiei a informat, printr-un comunicat, ca ministrul Remus Pricopie l-ademis din functie pe inspectorul Mihai Spanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ