Cum spăla şi cheltuia ŞPAGA George Scutaru, fostul consilier al lui Klaus Iohannis

| 06 apr, 18:42

George Scutaru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Surse judiciare au explicat cum au fost “spălați” și cheltuți banii din mita de 170.000 de euro.

George Scutaru este anchetat de DNA sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. Totul începe luna trecută, după ce Cristinel Bîgiu, președintele CJ Buzău, a recunoscut că a primit mită și că banii i-a folosit în campania electorală.

Șpăguitorul este primarul din Jilava, Adrian Mladin, care a dat două mite pentru a i se stabili dreptul de proprietate asupra a 15 hectare de teren în orașul Buzău. Prima, de 1,1 milioane de euro a fost împărțită: 500.000 de euro ministrului de Interne Cristian David și 600.000 de euro fostului șef de cabinet al ministrului, Roger – Valeriu Nițescu. Cea de-a doua, 1 milion de euro, a ajuns la Bîgiu. „În mod concret, circa 250.000 de euro au ajuns în campania electorală, iar restul i-am dat unor persoane pe care deocamdată nu doresc să le nominalizez”, declara Bîgiu.

Potrivit unei surse judiciare, banii pretinși au fost primiți de Cristinel Bîgiu prin intermediul unui om de afaceri apropiat, Gheorghe Doloiu, care a reținut pentru „serviciile” sale suma de 300.000 euro, restul de 700.000 euro fiind încasați de Cristinel Bîgiu, potrivit evz.ro

Citeşte şi: TABLOURILE lui Vâlcov au ajuns la muzeu. CE urmează să se întâmple cu ele

Sursele citate au explicat că din suma de 700.000 de euro, Cristinel Bîgiu, conform unei înțelegeri anterioare cu George Scutaru, i-a dat acestuia din urmă suma de 170.000 euro. Proveniența și modul în care s-au obținut banii fiind cunoscute exact de Scutaru, în condițiile în care unele din discuții purtate pe tema punerii în posesie au fost purtate de Bîgiu cu Scutaru inclusiv în sediul din Buzău al PNL.

Sursele judiciare au explicat că suma de 170.000 euro, primită în numerar de Scutaru de la Bîgiu, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008, materialele electorale fiind cumpărate de SC Quick Monitoring Media QMM SRL de la SC Echo International Industry SRL.

George Scutaru a fost în perioada 2001 – 2004, Director General la SC Quick Monitoring Media QMM SRL. Fostul consilier prezidențial a fost unul din asociații fondatori ai companiei, în 2001, și a deținut o treime din părțile sociale. Ceilalți doi asociați ai săi erau Felicia Meleșcanu- soția lui Teodor Meleșcanu și Victor Șraer. În perioada 1998 şi 2001, Scutaru a fost consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu. În 2005, capitalul social era împățrit astfel: George Scutaru- 60%, Marina Meleșcanu (fiica Feliciei Meleșcanu, a moștenit părțile din firmă după decesul mamei) – 30% și Victor Șraer- 10. În 2013, Scutaru a cedat toate părțile sociale ale firmei sale către Ana Maria Șraier. În prezent societatea are următoarea structură a acționariatului: Victor Sraer -10%, Marina Meleșcanu (Imre)- 24% și Ana Maria Șchaer – 66%.

Societatea SC Echo International Industry SRL de la care a cumpărat Scutaru materialele electorale are asociat/administrator un cetățean chinez, Chen Lidong. Este vorba de o companie care activează în domeniul comerțului cu textile și articole de îmbrăcaminte pentru bărbați.

Citeşte şi: MACOVEI, atac sângeros la ANAF: Ce îi cere public instituţiei

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ