Cum stă România la capitolul Internet

| 30 noi, 2014

Executivul condus de către Victor Ponta și-a făcut un obiectiv din a susține, prin măsuri concrete, asigurarea unui cadru propice pentru dezvoltarea TIC în România. Fie că vorbim despre contracte de finanţare prin fonduri structurale în domeniul Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor, informatizarea școlilor din România, digitalizarea mediului rural - internet de mare viteză, în special în mediul rural.

Cercetarea statistică privind accesul populației la tehnologia informațiilor și comunicațiilor în gospodării (TIC) pentru anul 2014, publicată, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS) relevă faptul că mai mult de jumătate dintre gospodăriile din România au accces la rețeaua de Internet acasă, iar peste 70% dintre acestea se concentrează în mediul urban. De asemenea, mai mult de jumătate dintre gospodării, respectiv 54,4%, au acces la rețeaua de Internet acasă, majoritatea (70,9%) dintre acestea concentrându-se în mediul urban.

Datele făcute publice de către INS, care se realizează anual, în conformitate cu Regulamentele Consiliului European și Parlamentului European privind statisticile comunitare referitoare la societatea informațională, sunt îmbucurătoare prin prisma importanței pe care TIC o are în cadrul unui program mai amblu derulat de către Uniunea Europeană și susținut la nivel național de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, respectiv Agenda Digitală pentru Europa 2020, al cărui scop final îl reprezintă exploatarea potenţialul social şi economic al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC), în special a internetului, care reprezintă un suport vital al activităţilor economice şi sociale.

În acest sens, Executivul condus de către Victor Ponta și-a făcut un obiectiv din a susține, prin măsuri concrete, asigurarea unui cadru propice pentru dezvoltarea TIC în România. Fie că vorbim despre contracte de finanţare prin fonduri structurale în domeniul Tehnologiei Informației și a Comunicațiilor, informatizarea școlilor din România, digitalizarea mediului rural - internet de mare viteză, în special în mediul rural, fie că vorbim despre investițiile în cercetare și inovare sau introducerea manualelor digitale în școli, toate sunt integrate în strategia Guvernului pe termen mediu și lung în scopul stimulării inovației și creșterii economice prin digitalizarea României și sporirea calității vieţii de zi cu zi a cetăţenilor.

Tag-uri: Guvern, ins, internet
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ