Cum trebuia sa arate animatia Frozen in urma cu 70 de ani

| 22 oct, 11:38

Cine nu stie animatia Frozen, cea care a incantat milioane de copii de peste tot in lume si care a transformat pana si cei mai duri tatici in cantareti exceptionali ai melodiei “Let it Go”?

In aproximativ doua ore, animatia a reusit sa cucereasca marile ecrane. Incasarile au fost uriase, nu doar de pe urma ei, ci mai apoi a producerii de produse cu Elsa si cu Anna, personajele principale pe care orice fetita si le dorea sub orice forma, de la pix la costumatie. Dar putini sunt cei care stiu ca echipa Disney, cea care a produs animatia, a avut nevoie de aproape 70 de ani pentru a o aduce pe ecrane. Walt Disney a incercat sa adapteze povestea “Craiasa Zapezii” a lui Hans Christian Andersen inca din anul 1930, insa niciodata povestea nu a avut forma dorita.

Din cauza nemultumirilor, o varianta finala a tot fost amanata. Dar care erau acestea?

Se pare ca producatorii se temeau ca o schimbare a povestii originale ar putea crea nemultumiri printre consumatori. Schitele initiale ale acestora nu le reprezentau pe Elsa si pe Anna drept surori. Nu! Anna era o simpla tarancuta, care i-a cerut Craiesei Zapezii sa ii inghete inima ranita. Asta in timp ce Elsa arata cu totul diferit in schitele initiale. Avea parul albastru si scurt, cu tepi si un mantou facut din animalute vii.

“Elsa urma sa fie opusul Annei. Toti ii spuneau ca este o canalize. Insa am ajuns la concluzi ca trebuie sa nu mai folosim acest cuvant. Tii la cineva care este nevoit sa isi ascunda adevarata identitate. Elsa nu era o ticaloasa, doar ca facea alegeri gresite in situatii dificile”, a declarat senaristul animatiei, Jennifer Lee, la cateva luni de la succesul lui Frozen pe marile ecrane. Astfel, Elsa a fost modificata radical, iar ideea schimbarii a venit de la compozitorii Robert Lopez si Kristen Anderson – Lopez, care au realizat melodia tematica a acesteia. Acela a fost momentul in care s-a nascut melodia “Let it Go”, interpretata de Demi Lovato.

O alta problema, semnalata tot de catre scenarist: “Nu gaseam o solutie in ceea ce privea relatia dintre Anna si Elsa. Ce au una impotriva alteia? De ce conteaza atat de mult si cum ar putea conta si mai mult. Atunci a intrebat cineva din sala daca nu ar putea fi surori”. Atunci, angajatele Disney au realizat sedinte cu surorile lor, pentru a putea stabili modul in care pot evolua relatia personajelor si problemele pe care le au ele in relatia cu cele care le sunt surori.

La final, Elsa a devenit un simbol. Al neincrederii, al integrarii dificile in societate, in timp ce Anna o luptatoare pentru principiile familiale si pentru importanta ei in viata fiecaruia. Dupa 70 de ani…

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 dec, 19:38
OffedRabe
furosemide iv to po
What elements of plot design or structure or character presentation might differ furosemide 40 mg uses Decision heuristics of patients with cancer Alternate and biomedical choices

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ