Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo pe trei zile

| 06 feb, 2014

În zonele joase din sudul şi estul ţării, norii joşi şi ceaţa asociată cu chiciură şi trecător cu fulguieli sau burniţă nu dispar din peisaj, astfel că vremea va fi rece pentru data din calendar.

În restul ţării va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă; cerul va fi variabil şi doar pe spaţii restrânse în extremitatea de nord-vest vor fi ploi slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4...minus 3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 12...13 grade în zona deluroasă a Banatului şi a Crişanei.

 

BUCURESTI

Aspectul vremii rămâne închis şi în Capitală. Ceaţa din prima parte a zilei şi norii joşi menţin mercurul din termometre în jurul valorii de minus 3..minus 1 grad, valori sub media climatologică a perioadei

 

MUNTE

La munte va fi mai cald decât ar fi normal: minus 1 grad pe Vf Toaca, 7 grade la Predeal şi Păltiniş, 4 grade la Semnic şi 7 grade la Stâna de Vale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în prima parte a zilei în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipiaţii slabe mixte. Vântul va sufla mai tare doar pe crestele înalte.

Temperaturile ridicate au mai subţiat stratul de zăpadă, însă pentru acest weekend este suficientă pentru desfăşurarea în bune condiţii a sporturilor de iarnă: sunt 51 cm la Sinaia, 26 cm la Predeal, 22 cm la Poiana Braşov, 17 la Păltiniş, 12 cm la Arieşeni şi 19 cm la Straja. Sâmbătă şi duminică în continuare va fi mai cald decât ar fi normal la început de februarie. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie iar pe crestele înalte mixte.

 

REGIUNI

În regiunile intracarpatice o nouă zi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei în Maramureş, nordul Transilvaniei unde pe arii restrânse sunt posibile ploi slabe. Ceaţa va fi puţină acum dimineaţa pe văile din Transilvania, iar vântul nu va trece de moderat. La amiază termometrele vor arăta 11 grade la Timişoara, 10 grade la Oradea, 3 în Braşov, mai rece în depresiuni minus 2 grade la Miercurea Ciuc.

Soare şi temperaturi ridicate şi în zona de deal din sud unde la amiază vor fi 5...7 grade. În Câmpia Română ceaţa şi norii de tip stratiform persistă pe alocuri şi de aceea vremea este rece pentru această dată: maxime de minus 1 grad la Craiova, minus 4 grade la Giurgiu, minus 2 grade în Buzău şi Brăila.

În Dobrogea ziua începe cu ceaţă deasă, dar până la amiază aceasta se mai disipă şi din loc în loc se arată şi soarele. Termometrele vor arăta 3 grade în Constanţa şi 2 grade la Tulcea.

În Moldova iarna este la datorie – temperaturile sunt normale sau chiar mai scăzute decât media de la această dată. minus 2...minus 1 grad la Galaţi şi Focşani în condiţii de ceaţă persistentă şi 3 grade cu plus la Pitra Nemţ şi Suceava cu mai mult soare.

 

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, în zonele joase din Oltenia, Muntenia şi Moldova, din nou va fi ceaţă, posibil persistentă şi asociată trecător cu burniţă sau fulguieli. În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi va ploua local în vest şi nord-vest şi numai izolat în rest. Vor fi condiţii de polei, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 grade la Alexandria şi Giurgiu şi 10 grade cu plus la Oradea şi Timişoara.

În Bucureşti vor fi înnorări şi, mai ales dimineaţa şi din nou seara şi noaptea, se va semnala ceaţă asociată trecător cu burniţă. În aceste condiţii temperatura va creşte mai mult în centru 3 grade cu plus, în timp ce la periferie ceaţa ar putea persista mai multe ore, iar maxima va fi de minus 1 grad.

Ultima zi a săptămânii ne aduce primvara tot mai aproape. Temperatura mai creşte uşor, astfel vremea va deveni deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Astfel valorile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi 14...15 grade în Banat. Cerul va avea înnorări şi mai ales seara va începe să plouă în jumătatea de vest a ţării. În zonele joase din sud şi est dimineaţa va mai fi ceaţă.

Se mai încălzeşte uşor şi în Bucureşti, unde temperatura maxima va fi de 5...6 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ