Cum va marca Guvernul performanța la BACALAUREAT 2014

| 09 iul, 2014

REZULTATE BACALAUREAT 2014 PE JUDEȚE. Miercurea aceasta Victor Ponta a făcut un anunț deosebit de important în cadrul ședinței de guvern, declarând că elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat 2014, respectiv la Evaluarea Națională 2014, vor fi premiați.

REZULTATE BACALAUREAT 2014 PE JUDEȚE. Mai exact, cei care au promovat BAC-ul cu nota 10 vor primi un premiu în valoare de 3.000 de lei, în timp ce elevii care au promovat la Evaluarea Națională cu o medie similară, vor fi răsplătiți cu 2.000 de ron.

Citește și: Guvernul îi va premia pe elevii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat

REZULTATE FINALE BAC 2014. Importanța deciziei luate de cabinet nu este însă legată de valoarea efectivă a premiilor, chiar dacă sumele respective nu sunt de ici de colo. Însă, faptul că elevii care fac performanță sunt premiați de Guvern reprezintă un semnal cu o greutate deosebită în contextul scandalului legat de modificările aduse la Legea Educației.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Prin acest demers, cabinetul condus de Victor Ponta le dă o replică directă celor care l-au acuzat că, prin introducerea posibilității unei a treia sesiuni de Bacalaureat, îi desconsideră pe elevii care muncesc pentru a obține note bune la examenul de maturitate. Premiindu-i pe absolvenții de liceu și de clasa a VIII-a care au obținut nota maximă la examenele naționale, Executivul demonstrează că îi susține și îi apreciază în continuare pe elevii care fac performanță, chiar dacă se preocupă și de soarta celor care nu au reușit să promoveze, oferindu-le o șansă în plus.

Citește și: REZULTATE BACALAUREAT 2014 CLUJ: Promovabilitate de 100% la BAC 2014 în trei licee din CLUJ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Iar prin această șansă, să fim bine înțeleși, nu câștigă doar cei care vor putea să obțină astfel o diplomă. Avantajul principal este de partea statului român, care se asigură astfel că un număr important de absolvenți de liceu vor putea să își găsească mai ușor locuri de muncă.

Ca urmare, în loc să fie obligat să plătească indemnizații de șomaj, statul își va putea rotunji veniturile încasate la bugetul de stat de pe urma contribuțiilor sociale plătite atât de noii angajați cât și de angajatori. Modificările aduse la Legea Educației pot fi astfel considerate a fi un pas important în direcția echilibrării situației de la bugetul de asigurări sociale.

Citește și: REZULTATE BACALAUREAT 2014: 62 de elevi au luat 10 pe linie la BACALAUREAT

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Reîntorcându-ne la Hotărârea de Guvern prin care sunt premiați elevii care obținut media maximă la Bacalaureat și la Evaluarea Națională, să remarcăm faptul că decizia luată de Executiv are și un rol stimulativ pentru cei care nu au obținut aceleași performanțe. "Ideea este ca cei mai buni să fie recompensați, iar cei mai slabi să fie încurajați", a punctat premierul în ședința de guvern, reliefând un fapt confirmat de toate manualele de pedagogie, care accentuează asupra rolului recompensei în procesul de învățare și în încurajarea performanței.

REZULTATE FINALE BAC 2014. Altfel spus, departe de a scădea standardele în procesul de Educație, cabinetul condus de Victor Ponta găsește o soluție pentru a-i stimula pe cei mai puțin pregătiți să ajungă la nivelul colegilor lor. Ceea ce, în ultimă instanță, este iar în avantajul României, care nu poate avea decât de câștigat dacă dispune de o forță de muncă numeroasă și cât mai bine pregătită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ