Cum vede Ponta “Marea unire a românilor”

| 24 sep, 2014

Victor Ponta oferă un model de președinte care, în loc să găsească pretexte pentru a sabota buna guvernare a țării, să contribuie în mod activ la realizarea acesteia, alături de Parlament și de Guvern.

Încă de la momentul desemnării oficiale drept candidat la funcția de Președinte al României, Victor Ponta și-a subsumat candidatura unui obiectiv cât se poate de ambițios: acela de a reconstrui societatea românească, astfel încât, în 2018, an în care vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, să putem să ne mândrim cu o țară puternică și unită. ”Mă angajez să fiu primul care dă exemplul de unire, de toleranţă, de compasiune, de dialog. Cred că exemplul preşedintelui ţării este fundamental pentru ca noi toţi să putem să mergem în această direcţie. Vă promit că voi preşedintele tuturor românilor şi împreună vom face această ţară puternică şi unită”, declara Victor Ponta în fața celor peste 70.000 de simpatizanți care au venit să îl susțină la lansarea oficială a candidaturii.

Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

Iar mesajul de unire pe care Victor Ponta își construiește proiectul de prezidențiabil este unul cât se poate de complex și de serios. În ciuda încercărilor venite din partea adversarilor politici și a mass-media portocalii de a duce în derizoriu angajamentul luat de premier, discutăm despre un obiectiv pe cât de necesar României, pe atât de dificil de atins.

Și aceasta pentru că, după 10 ani în care cuvântul de ordine l-au constituit scandalurile și încercările de dezbinare, România este o societate care cu greu își mai menține coeziunea și solidaritatea. Or, pe asemenea fundamente este imposibil de construit o Românie prosperă și modernă, care să recupereze rapid decalajele de dezvoltare și să ofere cetățenilor săi șansa de a trăi o viață mai bună.

Drept răspuns, Victor Ponta își propune ca președinte asigurarea şi încurajarea unei relaţii biunivoce, de parteneriat între stat şi societate, pornind de la obligația constituțională de mediator a șefului statului și de la exemplul personal. Victor Ponta oferă un model de președinte care, în loc să găsească pretexte pentru a sabota buna guvernare a țării, să contribuie în mod activ la realizarea acesteia, alături de Parlament și de Guvern.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

După ce, ani de-a rândul, disputele interinstituționale au sabotat realizarea obiectivelor de interes general, iar climatul conflictual a dus la dezangajarea civică și politică a unei bune părți din populație, regăsirea coeziunii între instituțiile statului și reconstruirea spațiului civic sunt bineînțeles complicat de realizat. Victor Ponta propune ca soluție inițierea unui sistem de cooperare pentru degajarea consensului și stabilirea interesului general, inclusiv prin găsirea unor formule permanente de consultare a partenerilor sociali și civici.

În paralel cu acest dialog continuu, proiectul de țară al lui Victor Ponta propune cu o reformare profundă a democrației românești, care să asigure consolidarea separației puterilor în stat, să întărească mecanismele de echilibrare a acestora, să dea coerență și eficacitate statului de drept, să conducă la recâștigarea încrederii cetățenilor în sistemul reprezentativ democratic și la accelerarea dezvoltării României. Ca urmare, elemente cheie în programul prezidențial al lui Victor Ponta sunt reforma constituțională, cea a sistemului electoral, precum și descentralizarea statului român, ca factor esențial pentru apropierea deciziei de cetățean și eficientizarea administrației.

Citeşte şi: Victor Ponta candidat. Victor Ponta domină în continuare în sondaje

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2014
Catalina Firenze
despre Marea Unire ...
eu cred ca o vede ca pe un USL gigantic,inspirat de primul gest al lui Sobaru...
despre gestul cu masina pe benzina,nu...
lui ii plac masinile electrice
24 sep, 2014
Dana Slugarescu
prin ochi de chinezi.....se vede marea Unire
Sunt foarte fericit ca veti vizita tara mea, dar imi pare foarte rau ca nu voi fi acolo, pentru a va intampina personal. Sa fiti sigur, insa, ca vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Parlamentului va asteapta si sunt sigur ca veti avea o vizita de succes", i-a spus Ponta vicepremierului chinez, in timpul discutiei.

O delegatie chineza va vizita Romania saptamana viitoare, la invitatia premierului Victor Ponta. Conducatorul delegatiei, prim-vicepremierul Zhang Gaoli, este suspectat de tortura, genocid si crime impotriva umanitatii.

Prim-vicepremierul chinez este acuzat ca in timpul mandatului sau de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, si din municipiul Tianjin, a organizat cateva campanii dure pentru eradicarea gruparii Falun Gong, actiune inceputa in 1999 de Jiang Zemin si soldata cu moartea a zeci de mii de practicanti, precum si intemnitarea si torturarea a catorva zeci de milioane.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se afla acum sub investigatia World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG).

Ponta admira Partidul Comunist Chinez - Presa de la Beijing

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ