Cum verifici dacă este bună carnea pe care o cumperi din magazin

| 12 mar, 2014

Procurorii DIICOT au făcut astăzi aproximativ 100 de percheziţii în depozite din Bucureşti, Cluj şi Slobozia pentru a identifica modalitatea prin care tone de carne alterată au ajuns să fie puse la vânzare în magazine. Carnea era adusă ilegal din Uniunea Europeană, cu sprijinul unor funcţionari vamali dar şi al unui inspector de la Protecţia Consumatorilor Cluj, scrie digi24.ro.

Pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor există câteva precizări legate de modul în care consumatorii trebuie să verifice carnea, înainte de a o cumpăra:

- verificați în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc). Refuzați produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat și consistență moale-înghețată, ambalaje deformate etc).

- atunci când cumpărați produse alimentare, acordați atenție deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranță pentru consumator;

- verificați dacă este respectată temperatura la care este depozitat/expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavoastră (temperatura menționată de producător pe eticheta ce însoțește produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziționat);

- nu recongelați un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producatorul interzice această acțiune (prin menționare pe etichetă);

- nu cumpărați alimente din locuri neautorizate;

- verificați cu atenție data durabilității minimale, data limită de consum a produselor (termen de valabilitate);

- la cumpărarea produselor alimentare solicitati și păstrati bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriți să reclamați calitatea unui produs.

Tag-uri: carne
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ