Cum vrea să TRANSFORME Sorin Oprescu Bucureştiul

| 19 noi, 2014

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca Bucureştiul să fie un oraş al tinerilor, un centru financiar şi o legătură între Vest şi Balcani.

''Încercăm să transformăm Bucureştiul pe mai multe dimensiuni, dorim să fie un oraş al tinerilor, un centru financiar, dar şi o legătura între Vest şi Balcani. Acordăm o atenţie deosebită şi dezvoltării turismului, pentru că avem numeroase obiective turistice de arătat. Vrem să creăm condiţii civilizate şi să avem o disciplină comunitară pentru că Bucureştiul reprezintă un motor de dezvoltare pentru întreaga ţară'', a declarat Oprescu în cadrul unei întrevederi avute cu fostul primar al Londrei Gavyn Arthur şi cu Gábor Demszky, fost edil al Budapestei.

La rândul său, Gavyn Arthur a spus că nu este la prima vizită în Bucureşti şi că de fiecare dată când vine observă numeroase îmbunătăţiri. 

''Prima dată am ajuns aici în perioada regimului comunist şi mi s-a părut un oraş gri, fără culoare. Acum schimbarea este enormă, există culoare, este o diferenţă majoră inclusiv între aspectul de acum şase ani, de la ultima vizită şi imaginea pe care Bucureştiul o are în prezent, aceea de mare capitală europeană'', a mai spus Gavyn Arthur.

Gabor Demszky a constat că Bucureştiul este în continuă schimbare. ''Aveţi atât de multe monumente şi clădiri frumoase, mă bucur că aţi avut grijă de ele, că le-aţi reabilitat şi o faceţi în continuare. Sper că după ce se va termina reabiliarea clădirii vechi a primăriei să o introduceţi în patrimoniul UNESCO pentru că este deosebită'', a adăugat Gabor Demszky.

Întrevederea a avut loc în contextul în care de miercuri până vineri la Bucureşti se desfăşoară simpozionul
internaţional ''25 de ani de la căderea dictaturilor comuniste în Europa Centrală şi de Est: privind în urmă, privind înainte''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
Corneliu
Vreti sa transformati orasul orasul,...
... dar oare stiti cum se face asta spre binele TUTUROR? Ma indoiesc. Am vazut foarte recent efectul unei actiuni pompieristice a dvs., aceea de a construe piste pentru biciclisti pe Calea Victoriei. Chiar nu va dati seama ca pe o artera cu traffic auto atat de intens aceste piste nu-si aveau rostul (de vreme ce "traficul" de biciclisti se afla cam la nivel de 10 pe ora) ? In plus, ce avantaj are pentru sanatate mersul pe bicicleta intr-o zona atat de poluata cu gaze de esapament ? Colac peste pupaza, bordure pistelor nu este semnalata corespunzator, asa incat s-a putut intampla (am vazut chiar eu) ca un automobilist sa se trezeasca cu masina in pozitia "incalecat pe bordure". N-as fi vrut sa fiu in pielea lui si nici sa fiu nevoit sa-mi repar masina dupa un asemenea eveniment. Faceti, d-le primar, dar faceti bine ! E buna bicicleta, dar nu pe artere agglomerate in Bucuresti, fiindca Bucurestiul nu e Copenhaga...
20 noi, 2014
dana
Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ