Cum vrea Udrea sa se întărească în negocierile pe Dreapta

| 19 iul, 2014

Alianta PNL PDL. Președintele PMP Elena Udrea face un apel către nemulțumiții din PDL: pot veni alături de Mișcarea Populară, spune Udrea. PMP arată o intenție clară de a se întări pe fondul fuziunii anunțate dintre PDL și PNL.

Fuziune PNL PDL. Partidul controlat de Traian Băsescu se plasează în prezent ca un depozitar al nemulțumirilor pedeliștilor care ar putea crede că fuziunea cu PNL sub numele acestui partid ar însemna o nedreptate față de partidul lor de suflet.

Ieșirea de vineri a Elenei Udrea nu este întâmplătoare. În ultimele zile, negocierile dintre PDL și PNL par că se stabilizează, fapt care îi dă lui Vasile Blaga ocazia să anunțe că numele partidului nu este atât de important încât să oprească un proiect politic important. Declarațiile liderului PDL stârnesc nemulțumiri în rândul partidului, chiar dacă opiniile nu sunt exprimate public.

Citește și: Elena Udrea bagă zânzanie între PDL și PNL

Este un moment politic dificil atât pentru PDL cât și pentru PNL pe care Elena Udrea, șefa PMP vrea să-l exploateze cât mai bine cu putință.

Alianta PNL PDL. Pasul numărul unu pentru PMP este să semene semințele îndoielii față de fuziunea PDL-PNL. Udrea declară în consecință faptul că nu există nici un fel de garanție a faptului că PNL nu va bate palma din nou cu Victor Ponta după alegerile prezidențiale.

Cu alte cuvinte, mesajele Elenei Udrea sunt țintite strict pe simpatizanții și membrii PDL. Mai mult decât atât, președintele PMP se declară dezamăgită de faptul că PDL își pierde numele. Ideea pe care Băsescu și Udrea vor să o acrediteze este simplă: dacă PDL fuzionează prin absorbție cu PNL nu va mai exista nimeni să se opună PSD-ului. PMP se vinde ca un partid de opoziție sperând să-și câștige un CAPITAL electoral mai mare, cu bătaie lungă.

Cursa pentru prezidențiale, un punct important de comunicare în această perioadă, este disecată de PMP astfel: nu susținem candidatul de dreapta fără condiții. Garanțiile pe care partidul Udrea-Băsescu le solicită sunt false. Udrea spune că nu poate face diferența acum între Klaus Iohannis şi Victor Ponta sau Antonescu şi Victor Ponta când de fapt vrea să spună că cel mai bine ar fi ca cei care împărtășesc această idee, că PNL este un partid otrăvit, să vină alături de PMP.

Citește și: Elena Udrea intră în PNL prin intermediari

Unificarea dreptei. La poziționarea PMP ajută, evident, și Traian Băsescu. Președintele a declarat sâmbătă că își mută arhiva de la PDL în sediul PMP pentru că nu are încredere în viitorii ocupanți ai sediului din Modrogan. Simbolic mesajul este puternic pentru simpatizanții lui Băsescu. Ruperea față de PDL și de strategia de fuzionare cu PNL este evidentă și fermă, în speranța că unii membri și simpatizanți ai PDL vor părăsi barca portocalie pentru a se alătura PMP-ului.

În realitate însă strategia promovată de Udrea și Băsescu nu are rezultatele scontate. Sergiu Diacomatu, apropiat al Elenei Udrea încă de pe vremea când lucra la MDRT și contribuitor fidel la PMP ajunge să fie președintele PNL Sector 1, organizație care stă în avangarda fuziunii PNL-PDL. În același timp, conducerea PMP Timiș vine alături de liberalii lui Nicolae Robu, părăsind partidul condus de tandemul Băsescu – Udrea.

Alianta PNL PDL. Lupa pe care PMP o dă nu este împotriva PDL sau PNL. Este o luptă împotriva izolării politice care pare tot mai evidentă în ultimul timp. Dacă cuplul Băsescu – Udrea va reuși să atragă după sine un număr suficient de votanți și simpatizanți ai PDL rămâne de văzut, însă tendința de întărire a partidului este una evidentă. Chiar dacă scorul electoral al PMP nu este unul de invidiat și în pofida faptului că actorii politici din PMP sunt ignorați în acest moment pe dreapta, Udrea și Băsescu continuă să încerce să convingă publicul și electoratul că PMP încă sunt în cărți și contează.

Citește și: KLAUS IOHANNIS fuzionează cu ELENA UDREA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2014
Luca
taratura de pelscoi -
intrrea libera la bordelele "de dreapata'"--p.d.l-p.m.-si sa '"oficieze"" personal- - "masajele ""orale pe falus - ,cu experienta de plescoi [cu litear mica ]si parcari reprezinta un interes -
19 iul, 2014
seby
NICI DACA O SUGE LA TOTI SEFII CELORLALTE PARTIDE NU POATE FACE NIMIC PARASUTA! DAR POATE INCERCA! :)
19 iul, 2014
ion
astai noul partid,pe care Udrea nil tot flutura,daca va primi in partidul iei,pe uni portocalii,fugiti de la noul PNL? dacai asa,inseamna cai multa vrajala,minciuna si neseriozitate,de fapt,aceste calitati sunt insusite cu multa sarguinta,de sustinatori lui baSESCU-Udrea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ