Cumpărarea fierului vechi de la persoane fizice va fi interzisă

| 24 apr, 2013

Ministerul Economiei consideră că furtul de fier vechi din infrastructura de energie, petrol, comunicaţii şi alte sectoare de utilitate publică pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi va interzice cumpărarea deşeurilor de la persoanele fizice.

Potrivit proiectului, cumpărătorii de fier vechi vor fi obligaţi să ceară de la vânzători datele de identificare, respectiv numele, actul de identitate, codul numeric personal şi domiciliul.

Dacă nu vor solicita aceste informaţii, cumpărătorii de fier vechi pot primi amenzi cuprinse între 10.000 şi 30.000 de lei.

"Deşeurile metalice feroase şi neferoase care fac obiectul contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă se confiscă şi se valorifică în condiţiile legii, iar sumele obţinute în urma valorificării acestora se fac venit la bugetul de stat", se arată în proiect.

Ministerul Economiei, Varujan Vosganian, a spus de mai multe ori, după întâlniri cu noul proprietar al uzinelor Mechel, că industria siderurgică este afectată de tranzacţiile cu fier vechi ieftin din importat din alte state.

La rândul lor, reprezentanţii noului proprietar al combinatelor Mechel, firma Invest Nikarom, s-au plâns lui Vosganian de concurenţa neloială de pe piaţa fierului vechi, importat de unele firme la preţuri mici din ţări precum Ucraina.

Guvernul a interzis, în luna martie a anului trecut, firmelor care lucrează cu deşeuri industriale reciclabile să mai cumpere de la persoane fizice metale feroviare, precum şina de cale ferată, argumentând că furturile de materiale a ridicat suma pagubelor la peste 10 milioane lei şi afectează grav siguranţa circulaţiei trenurilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ