Curtea de Conturi a descoperit prejudicii de peste un MILIARD de euro la două instituţii

| 12 feb, 2014

Curtea de Conturi a sesizat Parchetul privind neregulile găsite la mai multe instituţii. Cap de listă în ceea ce priveşte valoarea prejudiciilor este Academia Nationala de Resurse Minerale, ce a produs o pagubă  de 2,4 miliarde lei (550 milioane de euro). De asemenea, Curtea de Conturi a sesizat DNA în cazul Academiei Române pentru un prejudiciu de peste jumătate de miliard de euro.

Potrivit unui document al Curtii de Conturi referitor la situatia sesizarilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmaririi penale, zeci de institutii publice au savarsit fapte care au adus prejudicii de peste 500.000 euro fiecare in parte, scrie Hotnews.ro.

In unele cazuri, valoarea prejudiciilor depaseste cu mult valoarea de 500.000 de euro. Un exemplu este Agentia Nationala de Resurse Minerale cu un prejudiciu de 2,4 miliarde lei (550 milioane de euro) din cauza nerespectarii legislatiei privind activitatilor miniere si pentru care a fost facuta o sesizare penala in ianuarie 2013 la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Si in cazul Academiei Romane a fost facuta o sesizare la DNA in iunie 2010 pentru un prejudiciu de 536,2 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ