Curtea Supremă din SUA interzice terapia pentru copiii gay

| 04 mai, 21:56

Curtea Supremă a SUA a confirmat de facto luni interzicerea terapiei pentru tinerii gay, refuzând să se autosesizeze în acest dosar, relatează AFP.

Potrivit unei liste date publicității luni, cea mai înaltă instanță americană confirmă de facto interzicerea în statul New Jersey (est) a unei terapii pentru copii care încerca să schimbe orientarea sexuală a tinerilor gay.

Înalta Curte nu face nici cel mai mic comentariu în legătură cu acest document care enumeră toate cazurile pe care ea refuză să le examineze.

În cauza King vs. Christie, instanța respinge plângerea unor militanți antigay care voiau autorizarea unei terapii destinate tinerilor homosexuali. Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, o interzisese, iar o curte de apel confirmase interdicția.

În iunie 2014, Curtea Supremă refuzase de asemenea să analizeze interzicerea unei terapii similare în California.

În 1973, Asociația Americană de Psihiatrie a considerat că homosexualitatea nu este legată de o tulburare mintală care poate face obiectul unei terapii.

Într-un al doilea caz, Curtea i-a refuzat unei deținute transsexuale din Massachusetts (est), condamnată pentru uciderea partenerei sale de viață, dreptul de a beneficia de un tratament chirurgical. În recursul deținutei Michelle Kosilek (ex-Robert Kosilek) împotriva autorităților penitenciare din Massachusetts, Curtea Supremă confirmă refuzul statului de a-i acorda un tratament chirurgical.

La sfârșitul lui iunie, Curtea Supremă a SUA trebuie să ia o decizie istorică privind constituționalitatea căsătoriilor între persoane de același sex. Ea va statua în legătură cu dreptul persoanelor homosexuale care vor să se căsătorească, după ce săptămâna trecută a ascultat argumentele unor cupluri homosexuale care vor să se căsătorească sau care vor recunoașterea căsătoriei lor peste tot și a unor state care interzic mariajul acestora.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ