Dacă mâine ar fi alegeri, moldovenii ar vota cu comuniştii

| 24 apr, 2013

Un sondaj de opinie realizat în Republica Moldovă dezvăluie faptul că majoritatea moldovenilor ar vota în cazul unor alegeri cu Partidul Comuniştilor.

În cazul unor eventuale alegeri, 32% dintre participanţii la sondaj ar vota cu Partidul Comuniştilor, 12,6% cu Partidul Liberal Democrat, al premierului în exerciţiu Vlad Filat, 10% cu Partidul Liberal, al lui Mihai Ghimpu, iar 7% cu Partidul Democrat, al şefului legislativului Marian Lupu. Sondajul arată şi o creştere a popularităţii liderului comuniştilor, Vladimir Voronin, în detrimentul lui Vlad Filat.

În numai 4 luni de zile, Partidul Comuniştilor a crescut semnificativ în ochii alegătorilor, ajungând de la un procent de încredere de 24,6% la 32%.

Totodată, sondajul arată că 84% din populaţie consideră că Republica Moldova merge într-o direcţie greşită, iar peste jumătate din cei chestionaţi au declarat că trăiesc mai greu decât acum un an, iar o treime susţine că veniturile nu ajung nici pentru strictul necesar.

Moldovenii consideră că cea mai bună soluţie pentru îmbunătăţirea situaţiei ar fi schimbarea conducerii ţării, iar majoritatea participanţilor la sondaj au calificat drept negativă activitatea guvernului condus de Vlad Filat.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 aprilie - 21 aprilie, pe un eşantion de 1.100 de persoane.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ