Dacă se mai îndoia cineva de înţelegerea Băsescu-Antonescu

| 16 apr, 2014

Preşedintele României şi liderul PNL spun acelaşi lucru folosind formulări similare, de parcă discursurile lor ar proveni dintr-o sursă comună. Folosind aceiaşi termeni, Traian Băsescu şi Crin Antonescu nu fac decât să demonstreze intenţia vădită a celor doi de a-l decredibiliza pe premier.

Aşa cum era de aşteptat, decizia premierului Victor Ponta de a-şi muta biroul la sediul MApN a dat naştere la mai multe reacţii din partea principalilor actori politici din România.

Nimeni nu a exploatat mai populist subiectul decât preşedintele Băsescu, care a încercat să îl discrediteze pe premier pornind de la această decizie și a lansat un atac la baionetă, plin de injurii. Conform lui Traian Băsescu, chipurile, premierul îşi mută biroul în sediul MApN pentru a fugi de liderii locali ai PSD-ului, preşedintele concluzionând că "soluţia de a se ascunde într-un buncăr la Ministerul Apărării arată că premierul şi-a pierdut controlul, nu mai deosebeşte instituţiile şi arată că este laş".

În sine, această declaraţie nu este cu nimic deosebită, fiind similară cu alte atacuri proferate de preşedinte la adresa premierului din ultimele luni. În schimb, ea devine cu adevărat semnificativă dacă este punsă în paralel cu ce a afirmat în aceeaşi zi liderul PNL, Crin Antonescu, care preciza că  „asistăm la fenomene tulburătoare, domnul Victor Ponta şi-a pierdut controlul, se refugiază cu birou cu tot de prim-ministru într-o unitate militară MApN, fapt fără precedent”.

Ciudăţenia acestor declaraţii vine tocmai din similitudinile mult prea mari dintre ele, pornind de la tema identică şi ajungând la formulările trase la xerox. Faptul că Traian Băsescu şi Crin Antonescu au vorbit într-un interval de câteva ore despre modul în care liderul PSD şi-ar fi pierdut controlul nu poate reprezenta astfel o simplă coincidenţă.

Practic, preşedintele României şi liderul PNL spun acelaşi lucru folosind formulări similare, de parcă discursurile lor ar proveni dintr-o sursă comună. Folosind aceiaşi termeni, Traian Băsescu şi Crin Antonescu nu fac decât să demonstreze intenţia vădită a celor doi de a-l decredibiliza pe premier.

Nici nu mai contează că unul pune demersul pe seama așa-zisei frici de baronii locali iar celălalt îl acuză pe Victor Ponta că ar suferi de un dezechilibru psihic. În final, dincolo de aceste nuanțe, preşedintele României şi liderul PNL nu reuşesc decât să convingă opinia publică de existenţa unei intenţii şi a unui plan de atac comun, îndreptat împotriva premierului.

De la ruperea USL, Traian Băsescu şi Crin Antonescu au practicat un joc de o ipocrizie ieşită din comun, atacându-se din când în când, dar folosind cam acelaşi limbaj injurios şi aceleaşi teme atunci când trebuie să vorbească despre Victor Ponta şi PSD. Prin modul în care s-au raportat la decizia premierului de a se muta la MApN, cei doi au furnizat opiniei publice încă o dovadă concretă a relaţiei politice de colaborare dintre ei, pe care însă nu şi-o asumă din motive electorale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 2014
ionut ceplaliga
corect,cardasie...
EXCELENTA
Stimate domnule analist politic, director executiv al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala, Dan Sultănescu ati surprins extraordinar de bine situatia. Felicitari si fiti alaturi de cei 7,4 milioane de cetateni ce asteapta inca dreptatea pana la capat ! Doamne ajuta !
17 apr, 2014
Hai Lasa
Care cardasie ?
Ce demonstratie stupida.
17 apr, 2014
goPontaNemaPresident
nu se indoieste nimeni,de aceasta "cardasie"..
din nefericire pentru PSD,este aceeasi situatie si in cazurile:
Ponta-Duicu,Ponta-Mazare,Ponta-Constantinescu...etc
chiar daca sunt din acelasi partid,tot cardasie este..
impotriva justitiei,imotriva cetatenilor,prin dijmuirea bugetelor alocate...
17 apr, 2014
cantautor
dreapta fragmentata isi va da simbolic mana in turul 2..
presedentia ,pentru PSD va fi inca o data, o fata morgana
alte posibile cauze:ala mare(varanu..),gen.Nicolicea Nana si copypaste

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ