Dacia a spart topul vânzărilor de automobile din UE

| 19 mar, 2014

În luna februarie vânzările Dacia au avansat cu 34%, la 26.800 de mașini, respectiv cu 36,5% în primele două luni din acest an, la 54.900 unități, unde marca entry a grupului Renault a obținut cea mai puternică creștere de pe piață.

Dacia a fost din nou vedeta pieței auto europene în luna februarie a acestui an, înregistrând cea mai puternică creștere a vânzărilor în topul mărcilor. Totul în contextul în care, datorită îmbunătățirii situației economice și a prețurilor mai reduse aplicate de unii producători, vânzările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au urcat cu 8%.

În luna februarie vânzările Dacia au avansat cu 34%, la 26.800 de mașini, respectiv cu 36,5% în primele două luni din acest an, la 54.900 unități, unde marca entry a grupului Renault a obținut cea mai puternică creștere de pe piață. În plus, înregistrările de mașini noi, în ianuarie - februarie, au crescut cu 6,6%, de la 1,684 milioane la 1,796 milioane unități.

Mai mult, marca Renault a marcat un plus de 4%, în care vânzările grupului francez, fiind cel de-al treilea producător auto din Uniunea Europeană, au avansat cu 11,7% la 86.500 unități, iar cota de piață din spațiul european a ajuns la 3,1%, față de 2,5% la începutul anului 2013.

În acest context, piața auto din UE înregistrează cea de-a șasea lună consecutivă de creșteri, potrivit Bloomberg, după ce timp de cinci ani au avut loc scăderi dramatice care au adus vânzările la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani. Totodată, Comisia Europeană anticipează că, în acest an, economia zonei euro va crește cu 1,2%, ce reprezintă un semnal pozitiv, în special, pentru țara noastră.

De astfel, în urmă cu puțin timp, România a primit o altă veste bună de la sediul din București al Autorității de Management pentru POS „Creșterea competivității economice“, ce viza extinderea activității Dacia, prin construirea motoarelor EURO 6, la Mioveni, cu ocazia semnării a șase contracte de finanțare propuse de Polul Auto Muntenia.

Acest anunț foarte important a fost făcut de premierul Victor Ponta și întărit de către directorul pentru România al Dacia Renault, Nicolas Maure, care au precizat că motoarele EURO 6 se vor construi cu un ajutor finaciar de 40 de milioane de euro pentru modernizara liniei de producție, din care 15 milioane de euro provin din fondurile Uniunii Europene, iar restul de 25 de milioane de euro de la statul român.

Acest plan demontează totodată declarațiile pompieristice ale președintelui, care acuza că din cauza nefinalizării Coridorului IV paneuropean de transport, Dacia va renunța la linia de asamblare de la Pitești.

Drept urmare, pentru că Dacia nu se mută în Maroc și pentru că afirmațiile lui Traian Băsescu sunt făcute doar în scopul creării unor dispute ce nu își au locul, Executivul demonstrează din nou că „obiceiul” președintelui este acela de a crea isterii la nivel național și nu planuri pentru țara noastră.

Astfel, obiectivul Guvernului actual este de a crea condițiile realizării unor lucruri benefice pentru România - spre exemplu, crearea unei rețele de autostrăzi, ce vizează, în principal, construirea tronsonului Pitești - Sibiu, iar acest fapt pune într-o lumină nu tocmai bună activitatea întreprinsă de guvernul Boc, ce sub deviza „câte un pic, câte un pic” a făcut pentru țara noastră foarte puțini km de autostradă și infirmă acuza Președintelui cu Coridorul IV paneuropean.

Așadar, Dacia sparge topurile vânzărilor de automobile din UE, chiar dacă în țară există rele intenții, respectiv cele ale lui Traian Băsescu, prin „scormonirea” unor lucruri, care atunci când sunt supuse unei analize atente se dovedesc a fi false.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
angajat Dacia
Managementul guvernului Ponta isi arata roadele...
Conducerea executiva a Daciei(formata,nu-i asa ,din membri PSD) a reusit cresterea vanzarilor...
De folos a fost si portiunea de autostrada construita de Fenechiu si Sova(Pitesti-Sibiu),care a micsorat costurile..
Inca un obiectiv important din programul de guvernare,a fost atins...
Felicitari Dle Sultanescu,cum prezinti dta reusitele altora ca si succes al guvernului,mai rar...
Iti meriti banii de la contribuabilul roman...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ