DACIA propune TVA zero pentru maşinile noi. Cum răspunde GUVERNUL

| 21 mai, 20:08

Automobile Dacia a propus Guvernului să reducă la zero taxa pe valoare adăugată la achiziţia de maşini noi, pentru a susţine astfel creşterea vânzărilor.

Ideea a fost prezentată oficialilor Ministerului Finanţelor Publice de către vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe. Oficialii guvernamentali au fost însă reticenţi. "Propune-ţi, domnule, să vinzi 50.000 de maşini noi, fără TVA. Înseamnă nişte locuri de muncă stabile, care înseamnă taxe, impozite, o serie de alte contribuţii. (...) Primul răspuns al Ministerului: ‘Apoi, domnule, noi vom avea o gaură de TVA înmulţit cu numărul de maşini‘", a declarat Constantin Stroe, la Digi24.

Cumpărătorii de autoturisme preferă maşinile vechi, mult mai ieftine, doar un sfert din cele 290.000 de maşini înmatriculate anul trecut fiind noi.

Vicepreședintele Dacia a adăugat că nici programul guvernamental ”Prima Maşină” nu și-a dovedit eficiența: "Nu dă rezultate. Finalmente a ieşit un program care te obligă pe tine, potenţial cumpărător, la ridicarea unor bariere birocratice uluitoare".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ