Dacian Cioloș, despre cazul ministrului de interne Petre Tobă

| 27 noi, 11:39

Dacian Cioloș a reamintit că a solicitat ministrului Educației să demareze cât mai repede posibil o analiză referitoare la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, adăugând că abia după ce va obține un punct de vedere oficial asupra acestei chestiuni se va pronunța.

"Dvs știți care a fost reacția mea până acum în situații de neclaritate, pentru toți miniștrii. Haideți să nu anticipăm. Eu vreau să văd întâi, înainte de a exprima un punct de vedere oficial — pentru că nu pot să vorbesc, așa, după ureche — am cerut ministrului Educației să convoace acel Comitet de etică și să facă o verificare cât mai rapidă. Domnul ministru Tobă să poată să își expună punctul de vedere, specialiștii, cei care sunt pregătiți pentru asta, să poată să facă analiza și discutăm după aceea", a spus premierul.

CITEŞTE ŞI Teza de de doctorat a ministrului PETRE TOBĂ ar putea fi un plagiat. Ministrul de Interne a respins acuzațiile

Joi seara Dacian Cioloș a declarat că i-a cerut ministrului Educației să prezinte cât mai repede o analiză referitoare la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, arătând că nu poate să judece un om înainte de a avea elementele obiective, dar că peste criteriile de integritate nu poate să treacă nici prim-ministrul.

Potrivit unei anchete a Press One preluate de presa centrală, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, este suspectat că ar fi plagiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale de doctorat. Ministrul de Interne, Petre Tobă, a solicitat, joi, analizarea lucrării sale de doctorat, a declarat pentru AGERPRES președintele Autorității Naționale de Cercetare Științifică, Tudor Prisăcaru. Potrivit acestuia, ședința Consiliului Naționale de Etică ar putea să se reunească mai devreme de data de 11 decembrie, când era programată următoarea ședință.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 09:12
SIBNET
activitate acasa pe calculator
Sursa banilor e chiar langa tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple si mai clare explicatii! Inveti imediat cum poti sa faci bani! Trebuie doar sa urmezi acest curs de exceptie si inveti garantat, GRATUIT, cum poti sa faci bani! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs online, cere informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ