Dacian Cioloș, despre declarațiile cancelarului austriac: Nu cred că solidaritatea poate fi câștigată prin amenințări

| 18 dec, 12:14

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri că solidaritatea europeană în chestiunea migranților "nu poate fi câștigată prin amenințări" și că România face parte din categoria statelor care nu acceptă amenințări pentru rezolvarea unor probleme care trebuie soluționate împreună de statele europene.

Cioloș s-a referit la afirmația de joi a cancelarului austriac Werner Faymann care nu a exclus consecințe financiare pentru acele state membre ale UE care nu cooperează în cadrul eforturilor de a redistribui 160.000 de solicitanți de azil între țările Uniunii Europene.

"Nu s-a discutat acest lucru în Consiliu ieri, deci sunt declarații, să spun, personale ale dumnealui (cancelarului austriac — n.r.). Sigur, eu înțeleg că e nevoie de mai multă solidaritate și, din punctul ăsta de vedere, România a fost clară că e solidară în anumite condiții, în condițiile în care se tratează problema migranților la rădăcină, ca să oprim acest flux migratoriu necontrolat. Însă eu, personal, nu cred că solidaritatea poate fi câștigată prin amenințări indiferent din partea cui ar veni și e clar că facem parte din categoria statelor care nu acceptă astfel de amenințări pentru a rezolva probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună", a spus Cioloș înainte de începerea celei de a doua sesiuni de lucru a Consiliului European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ