Liviu Dragnea, după discuţiile cu premierul desemnat: Ne decidem duminică dacă PSD îl votează

| 11 noi, 21:14

Premierul desemnat Dacian Cioloș a avut miercuri seară, o întrevedere de aproape o oră cu liderii PSD cu care a discutat despre formarea noului Guvern. Şeful PSD a declarat după întâlnirea cu prim-ministrul desemnat că partidul său va decide duminică, la Comitetul Executiv Național, dacă partidul său îi va acorda votul de încredere, acesta precizând "va conta foarte mult ce miniștri vor fi pe lista sa".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, după consultările cu premierul desemnat Dacian Cioloș că are încredere în el, adăugând că nu știe însă ce miniștri va desemna.

"A fost o discuție bună, chiar civilizată și serioasă despre ceea ce vrea să facă. Nu am impus niciun nume de ministru sau secretar de stat. Nu am discutat dacă vrea să păstreze vreun nume din actualul cabinet. Ne-a spus că are câteva priorități. Noi i-am prezentat un pachet de obiective și imediate și pentru anul viitor, care sunt foarte importante pentru noi. I-am spus că parlamentarii noștri vor avea o atitudine corectă în Comisii, i-am spus că le spună miniștrilor săi să aibă o atitudine serioasă în Comisii. Acolo ei trebuie să dovedească faptul că sunt experți. I-am spus că dacă vrea depolitizarea în teritoriu, poate să înceapă cu cei de la PNL și PDL. Prefecții și subprefecții nu sunt membri de partid, sunt funcționari publici. Nu am văzut o dorință la el de a proceda la epurări", a precizat liderul PSD.

Şeful PSD a declarat că o prioritate a viitorului Cabinet ar trebui să fie funcționarea instituțiilor statului, printre care a menționat școli, spitale, și companiile care furnizează căldură și apă caldă, ”pentru că acestea nu mai funcționează la capacitate maximă”.

Printre solicitările pe care PSD le-a transmis viitorului premier se află: respectarea angajamentelor strategice, economice, financiare, finalizarea discuțiilor pentru salarizarea bugetară și menținerea creșterii economice.

"Noi l-am rugat ca să se întâlnească ultima dată cu noi. I-am cerut să se asigure de funcționarea statului. Acum, pentru că e un guvern interimar, nu se mai lucrează la capacitate maximă. Unii sunt anunțați că o să plece și nu mai lucrează la capacitate maximă. Să continuie ceea ce am făcut noi pentru creșterea economică. Măsurile adoptate prin Codul Fiscal să fie implementate și să nu fie stopate. Angajamentele României să fie respectate. Discuțiile referitoare la salarizarea bugetară să fie duse până la capăt. Să dea un semnal pentru independența justiției și funcționarea statului de drept", a menţionat Liviu Dragnea.

"Duminică avem un Comitet Executiv Național și atunci vom putea lua o decizie politică dacă îl votăm sau nu. Va conta foarte mult ce miniștri vor fi pe lista sa. Ne uităm cu foarte mare atenție", a adăugat Liviu Dragnea după întâlnirea cu Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Ciolos ar putea prezenta sâmbătă lista miniştrilor din noul Guvern, relatează RomâniaTV.net.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ