Dacian Cioloș, întâlnire cu Joe Biden la Casa Albă: „Am obținut sprijunul SUA pentru întărirea cooperării militare”

| 25 mai, 08:52

România cere Statelor Unite întărirea cooperării militare în Marea Neagră. Declaraţiile au fost făcute de premierul Dacian Cioloş după întâlnirea pe care a avut-o la Washington cu vicepreşedintele american Joe Biden. Cioloş a declarat şi că NATO ar putea trimite în ţara noastră o brigadă multinaţională pentru întărirea flancului estic al Europei.

Cioloş s-a întâlnit cu vicepreşedintele american Joe Biden la Eisenhower Executive Building, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval. Întrevederea a durat mai bine de o oră.

Cei doi oficiali au discutat despre summit-ul Nato care va avea loc în luna iulie la Varsovia.

Cioloş a declarat i-a cerut lui Biden sprijinul american pentru intărirea flancului estic.

„Am solicitat sprijinul pentru o brigadă multinațională pe teritoriul României, tot în parteneriat cu Aliati, o brigada unde România s-a angajat să pună la dispoziție resurse, toate acestea în cadrul sistemului de descurajare și de apărare pe tot flancul estic al Europei, nu doar pe partea de nord-est, ci și pe partea de sud-est", a declarat Cioloș

Summit-ul NATO de la Varsovia este unul crucial pentru tarile din est care vor sa obtina un angajament ferm al Aliantei pentru pozitionarea de trupe si echipamente militare care sa descurajeze Rusia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ