Dacian Cioloș, la Paris: România și Franța sunt legate printr-un parteneriat strategic cu rezultate foarte bune

| 20 ian, 18:57

România și Franța sunt legate printr-un parteneriat strategic cu rezultate foarte bune și grupuri economice franceze sunt o prezență consistentă în țara noastră, a declarat, miercuri, la Paris, premierul Dacian Cioloș, arătând că există un interes al mediului de afaceri francez pentru laserul de la Măgurele.

"Suntem vechi prieteni — România și Franța. Am adăugat cărămizi noi pe o platformă, o fundație foarte solidă și consistentă de cooperare între România și Franța în aceste ultime decenii, atât o cooperare în dezvoltare locală, relații între comunitățile noastre, dar și o foarte strânsă cooperare politică, economică. Ne leagă un parteneriat strategic cu rezultate foarte bune, avem în România o prezență consistentă a unor mari grupuri economice industriale franceze în domeniul construcției de mașini, în aeronautică, în servicii publice, gestiunea apei, în energie și am sugerat ca, pe această fundație solidă și cunoaștere reciprocă a mediului economic, să intensificăm relațiile noastre comerciale, profitând și de faptul că România, de o vreme, demonstrează că este o economie stabilă", a afirmat Cioloș, într-o declarație comună cu președintele Franței, Francois Hollande, susținută la Palatul Elysee.

Citește și:  Hollande: Lucrăm împreună pentru a facilita aderarea României la Schengen cu spațiul aerian

Dacian Cioloș a subliniat că Executivul de la București are un program economic pentru a asigura predictibilitate pentru mediul economic și pentru a pune în valoare potențialul de creștere al economiei românești.

"Dincolo de aceste mari grupuri franceze, care sunt prezente și care pot să își dezvolte afacerile, am sugerat o prezență intensă și a întreprinderilor mici și mijlocii pentru care există un potențial în domenii precum sectorul agroalimentar, sectorul energetic", a adăugat acesta.

Citește și:  Dacian Cioloş primit cu onoruri militare la Paris


El a mai spus că există un interes crescând pentru mediul de afaceri francez față de laserul de la Măgurele și speră să organizeze o vizită pentru partenerii francezi interesați.

"Am înțeles că există un interes crescând în mediul de afaceri și de cercetare aplicată din Franța pentru a se implica în punerea în valoare a laserului de la Măgurele și în dezvoltarea acestei platforme și sper eu ca, în perioada următoare, să putem organiza o vizită pentru parteneri francezi interesați", a menționat premierul Cioloș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ