Dacian Cioloș: România are încă slăbiciuni în privința sistemului de securitate cibernetică

| 15 ian, 16:15

Sistemul de securitate cibernetică din România are încă slăbiciuni, însă autoritatea care se ocupă de domeniu are câteva propuneri pentru îmbunătățirea acestuia, a declarat, vineri, premierul Dacian Cioloș, după întâlnirea cu ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Raul Bostan.

"Am avut totodată o discuție despre sistemul de securitate cibernetică, unde România are încă, să spun, slăbiciuni. Avem această autoritate care se ocupă de securitate cibernetică și o să vedem ce măsuri putem lua și aici în cursul acestui an. Această autoritate are câteva propuneri pentru a îmbunătăți mediul securității cibernetice în România", a afirmat Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Raul Bostan, a precizat că România are nevoie de o Lege a securității cibernetice și că această lege va fi pusă în dezbatere publică.

"Legea securității cibernetice o vom pune în dezbatere publică. Este nevoie de o lege a securității cibernetice. România a devenit, în ultimul timp, și ea o țintă. Din acest punct de vedere suntem pregătiți și avem un plan de măsuri extrem de precis, conform Strategiei de securitatea cibernetică. Avem divizii pregătite pentru a asigura securitatea cibernetică. Degeaba construim infrastructură de internet și investim în platforme, degeaba facem interoperabilitate și registre de date dacă nu suntem în stare să ni le protejăm", a menționat ministrul.

Acesta a adăugat că există, la ora actuală, disfuncționalități IT la nivel guvernamental, ce urmează a fi corectate.

"În același timp, am discutat despre disfuncționalități IT la nivel guvernamental. Avem probleme, le știm și sunt convins că pentru a regla un intranet al Guvernului, un funcționar public pe IT&C care să aibă capabilitate și să fie bun la nivel guvernamental nu poate fi plătit cu un salariu obișnuit. După cum știți în această industrie, salariile sunt foarte mari și pentru a avea oameni capabili în sectorul public e nevoie să gândim acest proces. El va fi gândit în cadrul Legii salarizării unice, dar în același timp să găsim și soluții pentru departamentele speciale care să se ocupe de sistemul IT al Guvernului", a susținut Bostan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ