Dacian Cioloş: Ceva ce părea o glumă acum trei luni s-a lăsat cu un pachet de debirocratizare

| 30 iun, 09:45

Premierul Dacian Cioloş a scris, miercuri seara, pe Facebook, că ceva ce acum trei luni părea o păcăleală de 1 aprilie s-a lăsat cu un pachet de măsuri privind debirocratizarea, glumind că, în acest ritm, va fi acuzat că nu are simţul umorului.

"Parcă nici păcălelile de 1 Aprilie nu mai sunt ce-au fost. După trei luni, ceva ce părea o glumă bună s-a lăsat cu un pachet de simplificare şi debirocratizare. În ritmul acesta, o să se spună că nu avem simţul umorului", a scris premierul, pe reţeaua de socializare, ataşând un articol Hotnews, publicat pe 1 aprilie, în care era anunţată aprobarea de către guvern a primei măsuri privind reducerea birocraţiei.

Articolul era o păcăleală de 1 aprilie a jurnaliştilor de la Hotnews, discuţiile privind adoptarea de către guvern a unor măsuri în domeniu, promovate în spaţiul online, fiind atunci abia la început.

Marţi seara, Cabinetul Cioloş a adoptat un set de măsuri pentru reducerea birocraţiei. "Mai puţine acte, copii, hârtii, mai puţine drumuri la ghişee cerute oamenilor care interacţionează cu administraţia publică. Aceasta este esenţa pachetului de simplificare adoptat azi de Guvern. Măsuri necesare, luate din respect pentru oameni, pentru timpul şi banii lor. Este un pas pe un drum al normalităţii, spre un stat mai respectuos faţă de cetăţenii lui", comenta marţi premierul.

OUG prevede măsuri de debirocratizare a instituţiilor, printre care eliminarea copiilor legalizate după documente, obligaţia să se primească copii şi în format electronic, plata online a amenzilor şi taxelor de timbru.

De asemenea, Executivul a modificat şi legea privind cazierul judiciar astfel încât autorităţile şi instituţiile publice, altele decât cele din sistemul de apărare, să obţină certificatul de cazier judiciar în mod direct de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scutind cetăţeanul de obţinerea acestuia, caz în care taxa de eliberare şi taxa extrajudiciară de timbru vor fi eliminate.

Guvernul a mai decis că părinţii vor putea să-şi declare copilul nou-născut în 30 de zile, şi nu în 15 ca până acum, iar persoanele fără identitate vor obţine CNP şi certificat de naştere mai repede.

Tag-uri: Dacian Cioloș
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ