Dacian Cioloş laudă o iniţiativă a SUA care ne priveşte

| 04 feb, 13:10

Premierul Dacian Cioloș spune că a primit „cu încredere” anunțul Statelor Unite ale Americii privind creșterea bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană.

Am primit cu încredere anunțul SUA legat de creșterea de patru ori a bugetului destinat Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) pentru anul 2016. Această decizie subliniază angajamentul puternic al SUA pentru securitatea europeană și vine în întâmpinarea obiectivelor comune pe care le avem în ceea ce privește securitatea regională și a țării noastre. Parteneriatul nostru Strategic oferă cadrul necesar pentru dezvoltarea acestei relații. Sunt convins că pașii pe care îi facem împreună sunt în direcțiile pe care le-au subliniat toate strategiile noastre de securitate din ultimii ani și au o largă susținere în societate. Avem un angajament politic de a atinge anul viitor 2% din PIB pentru cheltuielile de securitate și vrem să arătăm că și prin această decizie înțelegem să răspundem adecvat provocărilor actuale și viitoare”, se arată într-o declarație a premierului postată pe site-ul Guvernului.

Tag-uri: buget, Dacian Cioloș, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ