Dacian Cioloş: Nu eram pregătit pentru această poziţie

| 26 noi, 23:05

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, că a fost o surpriză pentru el nominalizarea pentru funcţia de şef al Guvernului şi a relatat că preşedintele Klaus Iohannis l-a sunat cu două zile înainte de anunţul oficial.

Dacian Cioloş a precizat că se afla acasă atunci când preşedintele Klaus Iohannis l-a sunat să îi propună să fie premierul României. Oficialul a mărturisit că a fost surprins de propunerea preşedintelui şi că nu era pregătit pentru o asemenea funcţie.

"Am aflat că aş putea fi premier cu două zile înainte de nominalizarea oficială. Eram acasă când Klaus Iohannis m-a sunat să îmi spună că sunt una dintre opţiuni pentru funcţia de premier. A fost o surpriză, nu eram pregătit pentru această poziţie. Preşedintele m-a sunat şi mi-a zis că sunt una dintre opţiuni şi să mă gândesc la echipa de miniştri. Înainte de nominalizare m-a invitat la o discuţie, scrie RomâniaTV.net.

Citeşte şi:  EuroActiv: Fostul comisar european, Dacian Cioloş, va fi NOUL PREMIER

Portalul EuroActiv a dat ştirea că Dacian Cioloş va fi premierul României pe 5 noiembrie, iar Klaus Iohannis a anunţat nominalizarea oficială pe 10 noiembrie, iar Dacian Cioloş a precizat că a fost sunat cu două zile înainte.

A fost greu să formez echipa, pentru că fiind singur, fără o bază de date de resurse umane, a trebuit să reunesc oameni la care mă gândeam că ar putea face faţă pe diferite portofolii", a declarat Dacian Cioloş la Realitatea TV

Premierul a precizat că nu avea pregătite nume pentru ministere şi că a fost greu să formeze echipa.

"Nu aveam pregătite nume pentru că nu m-am gândit dinainte. Mi-a fost greu să gasesc oameni dispuşi să renunţe la proiectele lor. Am avut în vedere oameni care pot face faţă la unele portofolii, cu care să pot să lucrez şi care au experienţă", a spus premierul.

Despre venirea lui Dâncu

"Lui Vasile Dâncu eu i-am propus să vină în Guvern, i-am zis şi preşedintelui că urmează să îi propun. Am avut anterior multe discutii cu Vasile Dancu si am inceput sa discutam fara sa avem un proiect, despre ceea ce credem ca ar putea fi facut. In momentul in care mi s-a propus sa fiu premier, mi-a venit cumva natural sa ii cer sa lucram impreuna. Am avut si o disutie clara cu dumnealui cand i-am propus, sa fie clar ca nu vine in calitate de un reprezentant al unui partid, ci este membru al echipei", a declarat Dacian Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ