Dacian Cioloş: Nu mă înscriu în niciun partid politic

| 24 dec, 09:29

Premierul României, Dacian Cioloş, a exclus posibilitatea candidaturii sale la alegerile parlamentare de anul viitor, dar şi a înscrierii eventuale într-un partid politic, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate.

Invitat la postul de televiziune Antena 3, premierul a negat ferm orice posibilitate a implicării sale în politică după terminarea mandatului de prim-ministru, prin înscrierea într-un partid politic sau candidatura independentă la alegerile parlamentare de anul viitor.

Întrebat despre zvonurile care îl pun drept viitor preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Dacian Cioloş a declarat că nu are nici o intenţie de a se înscrie într-un partid politic, precizând că nu s-ar simţi confortabil cu impunerea unei politici de partid, şi că nu ia în calcul o astfel de variantă   Totodată, premierul a negat o eventuală candidatură a sa la alegerile parlamentare de anul viitor, precizând că o astfel de acţiune ar reprezenta o „înşelare” a aşteptărilor cetăţenilor, şi adăugând că şi-a asumat, la preluarea mandatului, durata scurtă de guvernare a cabinetului său.

„În momentul de faţă nu mă simt confortabil să-mi asum un rol politic într-un partid politic. Dacă acest mandat va însemna un succes, va însemna un succes al unei echipe. Nu am intenţia să mă prezint la alegerile din 2016 şi nu pentru asta am acceptat mandatul de ministru; dacă aş încerca să folosesc capitalul de simpatie în cadrul alegerilor, aş înşela aşteptărilor oamenilor – iar eu simt că singura şansă a acestui guvern tehnocrat este onestitatea” , a declarat premierul.

Totuşi, premierul nu a exclus definitiv o revenire în politică pe viitor, precizând că nu poate în funcţie de nimic. 

În ultima parte a emisiunii, premierul a fost întrebat de către moderatorul Mihai Gâdea despre părerea şi relaţia sa cu diverse figuri importante din lumea politică. Despre Victor Ponta, premierul a declarat că este „un amic”, remarcând colaborarea pe care a avut-o cu fostul prim-ministru cât timp a ocupat poziţia de Comisar European pentru Agricultură.   Despre co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, premierul a declarat că este o „fire pragmatică”, la fel ca şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, acesta din urmă fiind catalogat tot ca un „amic”, premierul apreciind colaborarea şi discuţia constructivă pe care a avut-o cu partidele politice de la preluarea mandatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ