Daciana Sarbu cere sprijinul Presedintiei UE pentru o strategie vizand sanatatatea copiilor

| 25 apr, 2013

Daciana Sarbu solicita Presedintiei irlandeze a Consiliului UE sprijin pentru initierea unei Strategii europene privind Sanatatea Copiilor, pe care eurodeputata PSD a cerut-o deja, in mai multe randuri, Comisiei Europene.

Daciana Sarbu solicita Presedintiei irlandeze a Consiliului UE sprijin pentru initierea unei Strategii europene privind Sanatatea Copiilor, pe care eurodeputata PSD a cerut-o deja, in mai multe randuri, Comisiei Europene.

Presedintia irlandeza s-a aratat interesata sa ia masuri in privinta obezitatii in randul copiilor si a solicitat un Plan de Actiune privind Obezitatea Infantila, chiar la inceputul lunii martie 2013. Insa, subliniaza Daciana Sarbu in mesajul sau, demersul impotriva obezitatii nu poate avea succes decat daca acest fenomen este judecat in contextul mai general al sanatatii si stilului de viata ale copilului„Obezitatea infantila trebuie gestionata ca parte a unei strategii mai largi privind sanatatea copiilor, care sa vizeze toate pericolele si provocarile la adresa starii de sanatate a generatiilor tinere”.

Printre acestea se numara, in opinia sa, alimentatia nesanatoasa, dar si cotele reduse ale activitatii fizice, adoptarea de la varste tot mai mici a unor deprinderi precum fumatul, consumul de alcool sau de droguri. Tot o provocare continua sa reprezinte si uriasele inegalitati in privinta sanatatii copiilor, ce persista in Uniunea Europeana, atat in interiorul statelor membre, cat si intre acestea.

Potrivit eurodeputatei, o asemenea strategie trebuie sa contina masuri concrete si sa fie sustinuta prin fonduri la nivel european, oferind astfel un suport absolut necesar statelor membre. Sub umbrela acestei strategii trebuie promovate ghiduri utile pentru parinti, campanii de informare publica privind hrana copilului si proiecte educationale, dar si programe care sa ofere efectiv alimente sanatoase, considera Daciana Sarbu.

Eurodeputatul roman a lansat recent un site de nutritie, www.scoalapentrusanatate.ro.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
uQ1GHSeJS6
gtU4tH0ImtB
La multi ani, doamne dragi! Superbul proeict de astazi este perfect pentru 8 martie, de aceea vi-l prezint astazi, de ziua noastra a0♥ (English version here)
23 aug, 2014
ad12qIJoT
TSXKrjgGRZUw
Merbie Rebecca can't sing, but when Katy Perry was younger, she ceuodln't sing, just like Rebecca. Katy ceuodln't sing good live, but her fans still loved her! There was auto-un or something, in her music videos! Her fans still loved her! People give Rebecca a chance, just like everybody gave Katy Perry a chance. http://esbkmgvt.com [url=http://dsudsmep.com]dsudsmep[/url] [link=http://ojmnhbsm.com]ojmnhbsm[/link]
21 aug, 2014
9oGAQeTFf
AuTlzKmzQV
This does look prionsimg. I'll keep coming back for more. http://uxsxskdtisl.com [url=http://zhczchhrcxo.com]zhczchhrcxo[/url] [link=http://nxpbowyjoa.com]nxpbowyjoa[/link]
19 aug, 2014
l5jTDczs
KmJUxnfImod
I feel saistfied after reading that one.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ