Daciana Sârbu: Instituționalizarea persoanelor cu dizabilități nu mai este o soluție astăzi

| 04 iun, 13:13

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a apreciat, joi, că instituționalizarea persoanelor cu dizabilități "nu mai este o soluție astăzi" și a pledat pentru integrarea acestor persoane în locuințe familiale.

"Doamna ministru Rovana Plumb și-a luat angajamentul pentru două centre pilot (n.r. furnizori de servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități), care apoi să se extindă în toată țara. Există voință, există propuneri, avem un model de succes, deci trebuie să facem pași importanți. Am fost acolo, la Mihăilești, (n.r. la o locuință familială pentru persoane cu dizabilități), am stat de vorbă cu aceste persoane care erau foarte mulțumite, pentru că viața în instituții e grea și tristă.

La probleme umane trebuie să găsim soluții umane. Instituționalizarea nu mai este o soluție astăzi", a afirmat Daciana Sârbu, conform Agerpres.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a afirmat, la aceeași conferință, că dorește să realizeze o reformă structurală, axată pe nevoile și cerințele persoanelor cu dizabilități, în condițiile în care, în România, se înregistrează 737.885 de persoane cu dizabilități, iar 17.000 dintre acestea se află în centrele de protecție specială.

"Începem o reformă structurală de calitate, în centrul căreia ne vom îndrepta o mai mare atenție către persoanele cu dizabilități și nevoile acestora.

Am început acest demers prin dezvoltarea unei strategii la nivel național, care va fi finalizată cât mai repede posibil, prin contribuția direcțiilor de asistență socială județene, a organizațiilor neguvernamentale de profil și a persoanelor cu dizabilități'', a declarat, joi, la Parlament, Rovana Plumb.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 13:27
Luiza Pop
are dreptate Daciana...este grea viata in institutiile bugetare
de aceea toti fug spre privat
se prefera salariul minim pe economie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ