Daea a explicat ce a vrut să spună, de fapt, prin "cormoranii în România fac baie în piscină"

| 01 feb, 09:09

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a explicat, miercuri seara, într-o emisiune, ce a vrut să spună prin cormoranii în România fac baie în piscină: sunt un pericol pentru fermele pescarilor, fiind într-un număr prea mare.

"Cormoranii aceştia sunt în toată ţara. (...) Am văzut imagini date de televiziuni că sunt aici, pe Dâmboviţa. Această temere formidabilă a inginerilor piscicoli trebuie luată în seamă. Dacă mănâncă mii de tone de peşte, dacă distrug pepiniere piscicole, dacă scot din apă tot şi pleacă. Peştele este cel mai valoros filtru natural. Dacă iei calitatea apei la intrarea şi la ieşirea din amenajarea piscicolă, constaţi că apa este mai valoroasă la ieşire decât la intrare, pentru că există această masă în zona respectivă, microorganismele care purifică apa respectivă", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, miercuri seara, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Agriculturii a subliniat că inginerii piscioli de confruntă cu numărul marii de cormorani de aproximativ 30 de ani. Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar s-au extins în toată ţara, din momentul în care a devenit specie protejată.

"Nu există un pescar în România care să nu reclame că nu poate să ia peştele din cauza cormoranului. (...) Este duşmanul numărul 1 al peştelui", a adăugat Daea.

Ministrul Agriculturii a prezentat miercuri 23 ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. În cadrul acesteia, el a spus: "A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât".

Tag-uri: cormorani, petre daea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ