Răspunsul INCREDIBIL al lui Dalai Lama într-o discuție despre religii

| 15 iun, 2014

Citeste o conversatie fascinanta care a avut loc in cadrul unei conferinte interreligioase intre Dalai Lama si Leonardo Boff, un teolog si autor brazilian!


Teologul brazilian Leonardo Boff reproduce o conversatie pe care a avut-o cu Dalai Lama, cu ocazia unei mese rotunde:

Intr-o discutie pe care am avut-o cu Dalai Lama despre religie si libertate, l-am intrebat pe acesta oarecum malitios, dar totodata curios: “Sfintia voastra, care dintre religii considerati ca este cea mai buna?

Credeam ca va raspunde “budismul tibetan” sau “religiile orientale, care sunt mult mai vechi decat crestinismul”…

Dalai Lama a facut insa o scurta pauza, a zambit si m-a privit drept in ochi… ceea ce m-a surprins deoarece ironia din intrebarea mea putea fi sesizata cu usurinta.

“Cea mai buna religie este cea care te apropie cel mai mult de Dumnezeu. Este cea care te face o persoana mai buna”, a raspuns.

Pentru a scapa de stanjeneala si incurcatura in care m-a pus acest raspuns intelept, l-am intrebat iarasi: “Si ce anume ne face sa fim mai buni?”

El a raspuns:

“Orice te face sa nu fii indiferent la suferinta aproapelui

Orice te face mai simtitor,

mai detasat,

mai iubitor,

mai uman,

mai responsabil,

mai corect si cinstit.

 

Sursă: garbo.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mai, 17:14
ygen,ygen,ygen
"Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape."
Matei 4:"17. De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască, şi să zică: "Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape."
Luca 23:"39. Unul din tâlharii răstigniţi Îl batjocorea, şi zicea: "Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine însuţi, şi mântuieşte-ne şi pe noi!"
40. Dar celălalt l-a înfruntat, şi i-a zis: "Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care eşti sub aceeaşi osândă?
41. Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar omul acesta n-a făcut nici un rău."
42. Şi a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ţi aminte de mine, când vei veni în Împărăţia Ta!"
43. Isus a răspuns: "Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai."
DECI:ACEST TALHAR A FOST PRIMUL OM MANTUIT,CHIAR DACA NU A FOST BOTEZAT,SPOVEDIT,CUMINECAT...A FURAT,BATJOCORIT,BATUT,POATE A VIOLAT SI A FACUT CRIMA SI CU TOATE ACESTEA... PE ULTIMA SUTA DE METRII DIN VIATA LUI TRAITA PE ACEST PAMANT S-A...POCAIT ...IMPLININD ASTFEL INVATATURA DOMNULUI ISUS HRISTOSUL : "Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape." !!!
Apocalipsa 17:"1. Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire, a venit de a vorbit cu mine, şi mi-a zis: "Vino să-ţi arăt judecata curvei celei mari, care stă pe ape mari.
2. Cu ea au curvit împăraţii pământului; şi locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei!"
Apocalipsa 18:"4. Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: "Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!
5. Pentru că păcatele ei s-au îngrămădit, şi au ajuns până în cer; şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nelegiuirile ei.
6. Răsplătiţi-i cum v-a răsplătit ea, şi întoarceţi-i de două oricât faptele ei. Turnaţi-i îndoit în potirul în care a amestecat ea!"
7. Pe cât s-a slăvit pe sine însăşi, şi s-a desfătat în risip

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ