Dalai Lama, declarație alarmantă despre Statul Islamic: "NU EXISTĂ ALTĂ CALE"

| 07 dec, 12:40

'Trebuie dialogat și cu (gruparea) Statul Islamic', a recomandat, într-un interviu apărut luni, liderul spiritual tibetan Dalai Lama, susținând că 'nu există altă cale' decât cea a dialogului, transmite AFP.

Intervievat de cotidianul La Stampa la Bangalore (sudul Indiei), unde s-a aflat pentru un colocviu privind pacea și economia, Dalai Lama, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a apreciat că este necesar acest dialog, chiar și cu un inamic atât de dur ca gruparea Statul Islamic.

Întrebat cum s-ar putea obține aceasta, Dalai Lama a răspuns: "Prin dialog. Trebuie să ascultăm, să înțelegem, să avem, în orice caz, respect față de celălalt. Nu există altă cale".

"Islamul este o religie a păcii. Cei care sunt intoleranți își au propriile credințe și propriii frați", a spus el, criticând ideologia califatului.

În privința Myanmarului, unde majoritatea budistă persecută minoritatea musulmană rohingya, liderul religios tibetan a condamnat această atitudine: "Nu am contacte cu ei, dar nimeni nu trebuie să persecute pe nimeni".

Citeşte şi: Stephen Hawking dezvăluie cum poate fi învins STATUL ISLAMIC

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 dec, 23:40
alexandru valeriu
?
Pentru a dialoga este nevoie de un partener ,pentru ca asfel devine un monolog -dar aceasta este sitatia actuala . La fel de adevarat este ca niste criminali notorii , fanatici ai crimei si civilizatiei nu pot fi contactati rational; ei sunt niste accidente genetice ai speciei umane calauziti de formula primitiva a raspandirii ideologiei si dominatiei lor prin foc si sabie . Orice indemn la cooperare este doar o utopie periculoasa pentru omenire .
07 dec, 18:30
stepimar
bani din prima luna
Majoritatea oamenilor care nu reuşesc să acumuleze suficienţi bani pentru a duce viaţa pe care şi-o doresc sunt cei care se lasă cel mai uşor influenţaţi de opiniile celor din jurul lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
07 dec, 14:56
Flory
START!
OFERTA DE LUCRU adresata persoanelor serioase care vor sa faca parte dintr-o echipa dinamica, care au ambitia si vointa de a-si construi un viitor mai bun!
NU se solicita experienta!
CERINTE: Varsta minima 18 ani, cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf, utilizare e-mail.
BENEFICII: *Contract legal *Instruire online gratuita *Program flexibil *Sistem de plata garantat.
Doar persoanele serioase sunt asteptate sa trimita mail cu textul “Informatii suplimentare” la adresa: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ