Damian Drăghici: Mesajul papei adresat romilor este o palmă morală dată extremiştilor europeni

| 06 iun, 2014

Mesajul de sprijin al papei Francisc adresat comunităţilor de romi este o palmă morală data extremiştilor europeni, afirmă senatorul UNPR Damian Drăghici.

"Mesajul de sprijin adresat de Sanctitatea Sa Papa Francisc I comunităţilor de romi este o adevărată gură de oxigen într-o Europă în care discursul extremist devine tot mai agresiv şi contestatar la adresa principiilor de respect, solidaritate şi umanitate care stau la baza construcţiei europene. În timp ce extremiştii intraţi accidental în Parlamentul European fac apologia izolării, excluderii şi violenţei, Papa Francisc I ne oferă o dovada de umanitate, denunţând 'ostilitatea şi dispreţul' cu care sunt nevoiţi să se confrunte reprezentanţii etniei rome în viaţa de zi cu zi", mai afirmă senatorul UNPR.

Damian Drăghici subliniază, totodată, apelul papei adresat romilor de a contribui la bunăstarea comună, citând din mesaj că acest lucru este posibil prin 'măsuri adecvate şi o responsabilitate împărtăşită, prin respectarea şi promovarea drepturilor tuturor'.

'Papa Francisc I surprinde corect sursa vulnerabilităţilor romilor: accesul precar la locuinţe, la sistemul de sănătate, la educaţie şi oportunităţi de muncă', adaugă Drăghici.

El reaminteşte că a subliniat în mai multe rânduri faptul că, 'fiind singura minoritate europeană în sensul demografic al termenului, romii trebuie să devină cetăţeni activi ai Uniunii Europene, buni contribuabili, dar şi cetăţeni în sensul complet al termenului'.

'Iar acest lucru nu este posibil prin ura promovată de partidele extremiste recent intrate în Parlamentul European, ci prin compasiunea, umanitatea şi politicile publice de sprijin consistent, în special în domeniul educaţiei, sănătăţii şi creării de locuri de muncă', susţine senatorul UNPR.

Damian Drăghici îşi va prelua de săptămâna viitoare mandatul de eurodeputat ales în Parlamentul European pe listele Alianţei PSD-UNPR-PC.

Papa Francisc a denunţat joi, la finalul unei conferinţe găzduite de Vatican pe tema predicării Noului Testament, 'ostilitatea şi dispreţul' cu care sunt nevoiţi să se confrunte reprezentanţii etniei rome în viaţa de zi cu zi şi a făcut apel la eforturi sporite în vederea integrării acestora în 'viaţa civilizată', potrivit DPA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ