Dan Barna, USR: Vrem unitate în partid, nu se pune problema epurărilor. Dușmanul real pentru noi e PSD

| 30 oct, 14:44

Noul președinte al Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat sâmbătă că nu se pune problema epurărilor în partid după congresul în care a fost aleasă noua conducere, menționând că USR vrea să facă opoziție activă, ''dușmanul'' său real fiind PSD, care ''duce România în zona confiscării resurselor publice''.

''USR este un partid care va continua să fie opoziția activă. Dușmanul real pentru noi este PSD, care duce România într-o zonă a confiscării resurselor publice pentru o clică de oameni care vor să le fure și să le pună la adăpost de lege'', a spus Barna.

El a arătat că datoria pe care USR o are față de cetățeni este ''de a fi un partid de opoziție care luptă în mod real pentru interesele lor, care să apere statul de drept în aceste zile în care este mai atacat ca niciodată''.

''Mesajul pe care majoritatea membrilor l-au înțeles azi și eu, ca președinte ales, îl înțeleg este acela că așteptarea este să pornim pe drumul de partid de opoziție, pe care ni l-am asumat la alegerile din decembrie anul trecut. (...) În ceea ce privește posibilele epurări, vă pot spune fără echivoc că este o știre pur Radio Erevan, nu se pune problema să existe vreo epurare. Întreaga mea campanie și întregul meu mesaj și al lui Vlad Alexandrescu (contracandidatul său la președinția USR — n.r.) a fost explicită, în sensul de păstrare a unității partidului, în sensul păstrării tuturor membrilor care vor să activeze în USR, care susțin valorile pentru care noi am primit 600.000 de voturi. Nu există nicio inițiativă sau intenție de a epura oameni din partid. Suntem în 2017, nu în anii '50. (...) Tocmai de aceea am spus că voi sta de vorbă cu toate filialele care, la acest moment, au luat decizia să nu participe la congres. (...) Mesajul este (...) să mergem împreună mai departe, partidul are nevoie de fiecare dintre ei'', a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, congresul de la Poiana Brașov a avut legitimitate.

''Cumva este unul dintre lucrurile triste ale acestei zile, faptul că Nicușor Dan, plasându-se în afara partidului, a simțit nevoia să transmită supărarea pe care domnia sa o are. În ce privește legitimitatea, nu este niciun dubiu, au votat 70% din delegații prezenți la congres. Deci nu este o chestiune de un vot sau două. (...) Nu se poate vorbi despre o nelegitimitate în această situație în care majoritatea largă a partidului și-a exprimat dorința ca USR să meargă mai departe'', a mai declarat Dan Barna.

La congresul extraordinar desfășurat sâmbătă la Poiana Brașov, Dan Barna a obținut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ