Dan Diaconescu vrea ministerul Transporturilor, dacă va veni la guvernare alături de PSD

| 04 iun, 2014

Liderul PSD, Victor Ponta, şi preşedintele executiv al social-democraţilor, Liviu Dragnea, s-au întâlnit la Palatul Parlamentului, cu preşedintele PP-DD, Simona Mann, şi secretarul general al partidului, Liviu Neagu pentru a negocia încheierea unui protocol de colaborare. Una dintre doleanţele celor de la PPDD este obţinerea unui minister. Dan Diaconescu a declarat la Digi24 că doreşte ministerul Transporturilor.

De asemenea, la negocieri au mai participat secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, şi prim-vicepreşedintele PPDD Diana Voiculescu.

Întâlnirea a avut loc în contextul negocierilor privind parafarea unui acord între cele două formaţiuni politice pentru crearea de majorităţi atât în Parlament, cât şi la nivel local. „Azi nu am luat decizii, pentru că nici nu putem lua doi trei oameni. Trebuie să-mi consult colegii“, a spus premierul, la ieşirea de la negocieri.

Victor Ponta a dat de înţeles că este posibil ca PPDD să primească un minister, în contextul încheierii unui protocol între cele două formaţiuni.

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu a declarat la Digi24 că echipa de la PPDD negociază cu social-democraţii o listă de solicitări care curpinde 100 de puncte. „Dorim introducerea votului obligatoriu, anularea taxei TV, interzicerea explaotării gazelor de şist. Dorim să-i aducem pe românii din străinătate acasă. Doresc ministerul Transporturilor, pentru a construi o autostradă de la Nădlac care să se vadă“, a afirmat Diaconescu.

Cele două partide doresc să facă alianţe în principal pe plan local, pentru a contracara, pe unde se mai poate, noile majorităţi formate de echipa PNL-PDL. „Am discutat în cadrul alianţei de guvernare faptul că, practic, în teritoriu, peste tot, o să se schimbe majorităţile, şi cam în toate judeţele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care i-am adus atâţia consilieri PNL, că era USL, acum plătim faptul că am fost corecţi atunci“, a declarat Ponta.

De partea cealaltă, Dan Diaconescu a subliniat importanţa crucială a formaţiunii pe care o conduce. „PPDD hotărăşte soarta administraţiei locale, sunt 34 de judeţe unde nu se pot face majorităţi, în acest moment, după ruperea USL, şi PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi“, spunea Diaconescu.

Apoi, Dan Diaconescu a explicat că lupta pe care o poartă este îndreptată împotriva unui singur personaj, Traian Băsescu. „Îi rog pe ceilalţi oameni care conduc partide, indiferent de orientarea politică, să vină alături de mine, să mă asculte şi să facem ce i-am mai rugat în anii trecuţi, în lunile trecute, să facem alianţa anti-Băsescu“, a anunţat Diaconescu.

Răspunsul la invitaţie a venit imediat din partea PSD. „Dacă Dan Diaconescu vrea să facem o alianţă anti-Băsescu, suntem acolo. Dacă e vorba de o alianţă anti-Băsescu, ne aşezăm la masă şi stabilim. Iar dacă nu a înţeles că PNL e pro-Băsescu, înseamnă că a fost plecat din ţară“, a spus Dragnea, care a dat de înţeles că nu este exclusă nici încheierea unei înţelegeri la nivel parlamentar între cele două formaţiuni.

Alianţa dintre PSD şi PPDD este cu atât mai surprinzătoare cu cât, multă vreme, Victor Ponta l-a acuzat public pe Dan Diaconescu că face jocurile lui Traian Băsescu. Apoi, după alegerile parlamentare, PSD a început să racoleze la bucată parlamentari PPDD, iar Dan Diaconescu îl făcea pe Ponta cu ou şi cu oţet. Astăzi, sunt parteneri politici.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ