Dan Motreanu, audiat ca martor la DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu

| 07 sep, 11:19

Deputatul Dan Motreanu s-a prezentat miercuri la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, Motreanu a fost citat în calitate de martor în dosarul deschis lui Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influenţă.

Dan Motreanu nu a făcut declaraţii la intrare în sediul DNA. Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, eliberat recent din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu, are interdicţie de a se întâlni şi a discuta cu mai multe persoane, printre care se numără părinţii săi, dar şi fosta lui soţie, care urmează să fie audiaţi ca martori în dosarul de corupţie, în privinţa modalităţii de dobândire a averii, potrivit deciziei instanţei supreme. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au admis recent contestaţia lui Bogdan Olteanu împotriva deciziei de prelungire a arestului preventiv şi care l-au plasat pe acesta în arest la domiciliu, au stabilit ca el să nu se întâlnească sau să discute cu mai multe persoane ce urmează să fie audiate în dosarul de corupţie ca martori.

Astfel, Olteanu trebuie ”să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză - Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate  - Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul”. Încălcarea acestei interdicţii ar permite procurorilor DNA solicitarea schimbării măsurii arestului la domiciliu în cea a arestului preventiv.

Încălcarea acestei interdicţii ar permite procurorilor DNA solicitarea schimbării măsurii arestului la domiciliu în cea a arestului preventiv. Instanţa supremă a admis contestaţia lui Bogdan Olteanu la arestarea preventivă şi a dispus, definitiv, înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu, începând de la 1 septembrie.  Olteanu este pus sub acuzare de procurorii DNA pentru că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Bogdan Olteanu a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura luată de magistraţi pe 22 august de prelungire a arestării preventive. La acea dată, în timpul şedinţei de judecată, apărarea lui Bogdan Olteanu a invocat faptul că suspectul este într-o stare de bulversare emoţională şi nu îşi poate exercita aşa cum se cuvine dreptul la apărare din arest.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ